Calonge i Sant Antoni vol brindar per la tradició, tot fent un recordatori a mode de museu de les varietats de vinyes que s’han conreat al territori al llarg de la història. La intenció és recuperar un camp per poder-hi conrear les diverses espècies autòctones de vinyars. És un projecte que està encapçalat per Joan Rosselló i Cèlia Hernández. A la iniciativa també s’hi ha adherit l’Ajuntament del municipi i la Fundació Remença XXI, presidida per Joan Molla.
Els creadors d’aquest museu treballen per fer un recorregut itinerant per un camp on s’hi trobaran les varietats, que van des d’abans de la fil·loxera fins als nostres dies. Amb aquest propòsit, es busca fer una divulgació científica, pedagògica i que esdevingui un pol d’atracció turístic el fet de mantenir la cultura del vi de pagès del municipi. En aquest museu, també es detallaran els processos de creació del vi i les tècniques que s’han emprat tradicionalment.
Paral·lelament, el compendi de les tipologies de vinyes seran concedides pels pagesos calongins. Inicialment, es procedirà a una fase d’identificació i se’n farà un control exhaustiu de manteniment i conservació.
Per la seva banda, el consistori hi contribuirà en termes econòmics amb una dotació anual de 5.000 euros, a més d’encarregar-se de les reparacions que pertoquin al camp. També hi col·laborarà la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona des del vessant científic.