S’inicien la primera fase de les obres del proper Centre d’Interpretació del Vi ubicat a l’antic Convent de les Germanes Carmelites de Calonge, concretament al carrer Major. Aquest espai servirà per impulsar el turisme enològic i celebrar la tradició vinícola del municipi. El projecte amb una inversió de més 2 MEUR servirà també per revitalitzar el centre de Calonge, amb l’addició d’una segona plaça a la zona del teatre i una petita plaça al carrer Hospital.
L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni donava llum verda al projecte dividit en dues fases el passat agost. El cost total és de 2.308.510 d’euros i ha estat redactat pels arquitectes Roger Panadès Llorens, Anna Prats Subiranas i Joan Valls Matheu. El projecte implica la construcció d’edificis nous i la rehabilitació parcial dels ja existents.
Aquest equipament té l’objectiu de ser un espai dinamitzador on s’organitzin jornades, exposicions i actes per promoure els productes locals i, especialment, per donar a conèixer les singularitats del vi de Calonge. D’altra banda, el consistori preveu que les obres del Centre d’Interpretació del Vi tinguin un termini de deu mesos i que finalitzin a finals de l’estiu vinent, segons El Punt Avui.
Més detalls del projecte
La idea es va proposar l’any 2015, però s’ha materialitzat fins a enguany. El Centre d’Interpretació del Vi s’ubicarà als edificis de la capella i l’aulari de l’antic Convent de les Germanes Carmelites, juntament amb el solar del convent enderrocat i l’edifici d’habitatges del carrer Major 22. De fet, la creació d’un nou carrer també serà part del projecte. A més, l’edifici tindrà entrades pels carrers Major i Anselm Clavé, canviant així la façana del nucli antic del municipi.
L’equipament estarà dividit en dos blocs fonamentals: una àrea que servirà com a vitrina de Calonge per a diversos esdeveniments com exposicions, concerts, sopars i celebracions. A més, disposarà d’espais de reunió, exhibició i aules, amb una terrassa adaptada a la coberta que oferirà vistes al castell i al nucli antic de Calonge. L’altra part serà l’espai gastronòmic i enològic, una construcció nova que inclourà una zona d’exposició a la planta baixa, sales de tast, degustació i tallers culinaris, així com un bar amb terrassa a la planta superior.