La mostra proposa un recorregut per la diversitat de paisatges i maneres de viure d’uns senders que uneixen tota la costa catalana.
L’exposició convida els visitants a conèixer de prop les persones que transiten per aquests senders –ja sigui la població local que en fa ús com els visitants que en gaudeixen– i a acostar-se a la riquesa d’entorns i sensacions que evoquen. Una invitació a conèixer la vessant humana d’uns camins que s’han convertit en un dels elements d’identitat del país.
“Camins de ronda” recrea i posa en valor la diversitat paisatgística i social de la xarxa de senders que ressegueix la costa catalana a partir d’un guió elaborat pel geògraf i fotògraf Rafael López-Monné (Tarragona, 1964).
I serà el mateix Rafael López-Monné qui donarà el tret de sortida a l’exposició amb una conferència el divendres 1 d’abril a les 18 hores al Museu de la Mediterrània. Una conferència on es posaran en valor els camins de ronda. Ell és un dels màxims experts en aquests espais que han tingut molts usos al llarg dels segles, des de camins de treball fins als camins de contemplació que són ens aquests moments. Un plaer que, com reclama López-Monné, és un dret perquè és un patrimoni públic.
L’exposició es podrà visitar al Museu de la Mediterrània fins al 12 de setembre.
“Camins de ronda”, la nova exposició del Museu de la Mediterrània
La mostra proposa un recorregut per la diversitat de paisatges i maneres de viure d’uns senders que uneixen tota la costa catalana.
- Publicitat -
- Publicitat -