La campanya gastronòmica ‘La Poma a la cuina’ ha arrencat amb set restaruants de Torroella de Montgrí i l’Estartit i novetats en la formulació dels menús. Una de les innovacions de l’edició d’enguany és la incorporació del suquet de peix com a plat principal pels menús. Aquesta nova edició, que és la dissetena, es desenvoluparà al llarg del mes d’octubre i l’organitza l’Estació Nàutica L’Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’EMD de l’Estartit i el patrocini de la IGP Poma de Girona i Celler de Peralada.
Uns menús a base de suquet de peix
Els menús elaborats pels restauradors i restauradores tenen la poma com a protagonsita, a l’entrant, acompanyament i postres, i com a novetat d’enguany tots els menús tindran un suquet de peix com a plat principal.
A part dels menús, s’han organitzat dues activitats. La primera és un show cooking de poma amb el pastisser Josep Brugués i el xef Toni Cabrera i un concurs de postres de poma. El primer dels actes s’ha programat el dissabte 8 a les 11 h a la Plaça de l’Església de l’Estartit, i el segon el dissabte 15 d’octubre a les 18 h a la Plaça de la Vila de Torroella de Montgrí.
Aquestes jornades pretenen ser un reconeixement a la poma, una fruita molt arrelada a Torroella de Montgrí i l’Estartit. Cal tenir en compte, a més, que la poma es troba en aquesta época de l’any en plena recol·lecció i, per tant, en el seu millor moment per degustar-la. D’altra banda, les jornades ofereixen una excel·lent oportunitat d’acostar-se a Torroella i a l’Estartit i gaudir de la seva àmplia oferta de serveis culturals i oci, especialment vinculats al turisme actiu, natura i cultura.
Prestigi i valor afegit
A l’acte hi han assistit els restauradors i restauradores que participen en la campanya; l’Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit, Jordi Colomí; el president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer; el vicepresident primer i conseller comarcal de Promoció Econòmica i Turisme, Xavier Dilmé i el President de l’Estació Nàutica l’Estartit – Illes Medes, Tony Murray.
El President de l’EMD, Francesc Ferrer, ha agraït “l’esforç” de la restauració per participar en una iniciativa com aquesta en un moment que la temporada d’estiu s’ha acabat. Un fet, que segons el Conseller Comarcal de Promoció Econòmica Xavier Dilmé, demostra que “Torroella i l’Estartit es mouen i són actius”, esdevenint “un puntal en l’oferta turística de la comarca”.
Per la seva banda, l’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí ha afirmat que unes jornades com aquestes permeten “guanyar prestigi i reforçar l’economia lligada a la gastronomia”. A ressaltat el fet que impulsar productes de proximitat com la poma o el peix donen “valor afegit” al territori.