15.6 C
Pals
Dijous, 21 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Sant Feliu de Guíxols es prepara per celebrar una nova edició de la campanya del Peix Blau Ganxó

Una dotzena de restaurants participen des d’aquest dissabte fins al dia 18 de juny de 2023 a la campanya del Peix Blau Ganxó, una de les campanyes gastronòmiques més antigues de la demarcació de Girona, iniciada als anys 90

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Comença la campanya del Peix Blau Ganxó 2023 amb dues activitats que se celebraran el dissabte 20 de maig a la Rambla de Sant Feliu de Guíxols. D’una banda, a partir de les 11h, es farà la presentació de la campanya amb tastets de peix blau dels diferents establiments participants a preus populars.

També el mateix dia, però a partir de les 10 i fins la 1, es fa el taller creatiu “L’Art de menjar peix”, on es combinen les arts escèniques amb les arts plàstiques per apropar el públic (especialment les famílies i mainada) al coneixement del peix, o als seus valors nutricionals. S’explicarà en forma de conte i de joc (activitat gratuïta). Pel que fa a la campanya, els restaurants participants, dotze en total, ofereixen diferents menús i diferents preus que són consultables en aquest web, i en forma de llibret imprès. 

Es complementa el certamen amb dos show cookings de cuina de peix blau. A la primera, Guillem Céspedes -restaurant Les Dunes/Barcarola- ensenyarà a cuinar albergínia blanca amb anxoves i envinagrats el dissabte 3 de juny. En la segona, un dia més tard, Marc López -restaurant el Trinquet- ensenyarà a fer brioix de tonyina vermella amb cremós d’alvocat i confitura de tomàquet (diumenge 4 de juny). El dissabte 10 de juny es farà un Taller de canapès de salmó amb la Ganxoneta a les 11h al l’espai polivalent del mercat municipal cobert (gratuït i obert a tothom).

Una campanya amb tradició

Des dels seus inicis, el Peix Blau Ganxó ha estat més que una campanya gastronòmica. La idea va sorgir quan l’Ajuntament va oferir als restauradors una acció per combatre la crisi de principis dels anys 90. Ben aviat, la campanya va transcendir més enllà dels fogons i va reunir al voltant de la tradició i la innovació gastronòmica a artistes plàstics amb pescadors, cuiners amb cantants, flequers amb escriptors, crítics gastronòmics amb cuiners afeccionats, barmans amb rebosters, peixaters amb dissenyadors. Tots ells, amb la complicitat dels ciutadans de Sant Feliu Guíxols, van fer que el peix blau es convertís en un referent de la identitat de la ciutat.

La cuina del Peix Blau Ganxó representa l’aposta per un producte senzill, arrelat al territori, que forma part de la nostra tradició. Els nostres cuiners l’han portat a les cuines dels millors restaurants. Al principi no va ser fàcil, perquè no es reconeixien les qualitats nutritives del Peix Blau. Al contrari que ara, que és considerat un producte molt preuat. Donar al Peix Blau Ganxó el valor que es mereix ha estat un èxit dels restauradors, dels pescadors que garanteixen cada matí la qualitat del producte i dels qui ens han donat suport en anteriors edicions, com en Marc Gascons, els germans Roca i els germans Torres, entre altres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El reciclatge al Baix Empordà: radiografia per tipus de residus i municipis

El Baix Empordà presenta diferències significatives en el reciclatge de matèria orgànica, paper i cartró, vidre, envasos lleugers i residus voluminosos. Begur, Palafrugell i Albons lideren en diverses fraccions, mentre que municipis com La Bisbal d’Empordà destaquen en el reciclatge de paper i cartró. Encara queda marge per millorar en altres residus com tèxtils i olis vegetals.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -