Els càmpings de les comarques gironines tancaran el 2016 amb una consolidació del creixement, que se situa en un 1,2%. Per continuar fomentant aquests resultats positius, de cara al 2017 es fixen com a objectiu promocionar-se en nous mercats, especialment en els països escandinaus.
El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha valorat de manera molt positiva els resultats d’aquest any i ha destacat que s’ha notat un increment del turisme estatal ( entre un 5 i un 7 per cent) , del francès ( un 3 per cent) i l’anglès (un 1’7 per cent) . El turisme alemany i l’holandès s’han mantingut. Miquel Gotanegra ha remarcat el gran esforç dels empresaris que fan inversions constants per poder mantenir al dia les instal.lacions d’acord amb la demanda dels clients, fins i tot en època de crisi. En aquest sentit, els càmpings gironins han invertit en els darrers tres anys 45,5 milions d’euros per consolidar-se con a grans parcs de vacances i com a oferta turística capdavantera . El sector és un dels que creen més ocupació a l’estiu, amb uns 6.500 treballadors, una xifra que s’ha incrementat en els darrers anys.
L’Associació de Càmpings de Girona invertirà uns 300 mil euros en el pla de promoció del 2017 per adaptar-se als nous models de la demanda turística i per obrir nous mercats. El pla ses durà a terme en col·laboració amb el Patronat de Turisme Girona Costa Brava i l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat. En aquest sentit es posarà l’accent en el mercat escandinau ( sobretot Dinamarca) per intentar recuperar posicions i aconseguir incrementar les xifres d’ocupació els mesos de juny, la primera quinzena de juliol i setembre. Els turistes d’aquests països acostumen a fer les vacances fora de temporada alta. Per fer-ho possible s’intensificaran les accions de promoció per mitjà de viatges de premsa, accions directes als mitjans de comunicació de cada zona i per la via online. Això sense deixar de banda els mercats emissors principals com l’alemany , el del Benelux i el turisme de proximitat. A més, hi haurà una presència de l’Associació a les fires internacionals que es valoren com a més importants per al sector del càmping. Les accions de promoció també se centraran en el cicloturisme, un segment considerat molt important per al sector sobretot després de la firma, el maig passat, de l’acord innovador amb Vies Verdes per tal de potenciar conjuntament la promoció de la xarxa de vies per a ciclistes i senderistes gironina i atraure més cicloturistes cap al sector del càmping. El conveni segella la gran aposta dels càmpings gironins pel cicloturisme, una afició que cada vegada té més seguidors, sobretot entre els europeus, i no només entre els joves i les famílies sinó també entre les persones de més de 50 anys. Segons han constatat les dues entitats, els càmpings representen la primera demanda d’allotjament entre els cicloturistes holandesos, belgues i alemanys. Els càmpings gironins també estan especialitzats en turisme familiar, nàutic, actiu, cultural, enoturisme, de golf, de salut i glamping. I la línia a seguir la proper temporada és potenciar aquesta especialització.