L’empresa Can Garús de Llers, una explotació familiar especialitzada en horta per al sector gourmet, ha guanyat el Premi Emprenedoria Quintanes BBVA de l’entorn rural. El guardó està dotat amb 15 MIL euros. Es convocava per primera vegada i s’hi havia presentat un centenar d’empreses d’arreu de Catalunya. D’aquestes n’havien sortit 10 finalistes. El guardó es dirigia a emprenedors, autònoms i empreses amb projectes en marxa en l’economia rural. L’objectiu és impulsar l’emprenedoria i la innovació en la ramaderia, la jardineria i l’àmbit forestal. El convoquen l’Escola de Formació Professional Quintanes, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA CX i Casa Tarradellas.
Can Garús és una empresa familiar ubicada al municipi alt empordanès de Llers que es dedica al cultiu de micro brots, micro verdures, herbes, fulles i flors per al sector gastronòmic gourmet. El jurat reconeix el seu caràcter pioner en la innovació en els processos de producció i en valora la complexitat. També que és una de les primeres explotacions d’aquest tipus a Espanya.