12.2 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Cap de setmana, encara, amb núvols abundants

Isaac Vilà
Isaac Vilà
L'Estartit, 2000. M'agrada estar sempre a prop del mar on practico moltes activitats. Soc geògraf, regatista i jutge de regates de vela. La meteorologia m'ha fascinat sempre, per la connexió què tinc amb els esports aquàtics i a l'aire lliure. Sempre tinc un ull posat al cel i a la mar. Actualment, també faig el temps del cap de setmana a ElNacional.cat.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Després d’aquests cinc dies consecutius amb molts núvols, aquest cap de setmana tindrem més moviment, amb pluja més destacable durant dissabte.

Així doncs, anem al gra:

Avui divendres: cel carregat de núvols, probablement durant la tarda tinguem alguna estona de sol a causa del vent de garbí què bufarà moderat. Temperatures suaus però amb sensació de fred a causa de la humitat i el vent. 

Dissabte: Cel tapat tot el dia, durant la matinada alguna gota, poca cosa i la pluja més destacable arribaria a partir de la tarda. Probablement, el Baix Empordà sigui la zona que rebi menys precipitació de Catalunya, veurem fins on arriba la pluja. Vent de gregal entrant al vespre i alterant la mar, baixada de la temperatura. 

Diumenge: Jornada més estable, amb molt més sol, sobretot a partir de la tarda. Vent de gregal cada cop més fluix i temperatura agradable. Serà un dia de ben aprofitar. 

Bon cap de setmana!

Foto de portada: Begur – Miquel Galceran.

Surface pressure - Forecast chart

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies