Imatge destacada: Caps d’olla negre d’aleta llarga a la costa de Llafranc | Imatge d’Albert Compaña
La reducció del trànsit marítim a la costa del Baix Empordà està deixant imatges espectaculars. Si aquest divendres un grup de dofins nedava tranquil·lament davant de la costa de Sant Feliu de Guíxols, el dijous un grup d’entre uns 50-100 de Caps d’olla negre d’aleta llarga descansava al litoral de Llafranc.
Es tracta d’un gran banc de Cap d’olla negre d’aleta llarga descansant, normalment és un delfínids més grans. Segons ha pogut saber Ràdio Capital, aquest vídeo s’ha gravat a la costa de Llafranc al Baix Empordà aquest dijous. Un dia abans de veure dofins a Sant Feliu de Guíxols i forces dies després que un nedador paralímpic es trobes amb dues tintores a la Platja de Sant Pol i hagués de sortir nedant mentre entrenava.
El vídeo s’ha gravat des d’una embarcació de vela i com mostra el fragment, els navegants s’han quedat sorpresos en veure l’espectacle marí d’aquests Caps d’olla negre d’aleta llarga. La reducció de trànsit marítim fa que sigui més fàcil veure aquests mamífers a la costa del Baix Empordà.
L’entitat Noa 18 nusos es va trobar amb aquest espectacle quan sortien aquest dijous després del confinament pel coronavirus. Concretament, asseguren haver vist “més de 100 individus de caps d’olla negre d’aleta llarga, Globicephalamelas, a l’inici del canyó de la Fonera, davant el far de St. Sebastià”. Els primers cetacis van començar a veure’s al voltant de la milla 4 fins a la milla 10 com han explicat des de l’entitat.
Fe d’errates sobre l’article dels Caps d’olla negre d’aleta llarga a Llafranc
Aquest article quan primer s’ha publicat parlava de dofins i no de Caps d’Olla negre d’alerta llarga. També confonia el dia de la gravació del vídeo i explicava que havia estat gravat dissabte i no dijous com des de l’entitat sense ànim de lucre, Noa 18 Nusos, expliquen.
Això en hauria de fer recapacitar,
Crec que son cap d’olla mes que dofins
Si, cap d’olla negre!
Ràdio Capital. La ràdio de l’Empordà no són dofins, són caps d’olla negre d’aleta llarga (Globicephala melas). Es van observar el dijous dia 24 de maig, i n’hi havia aproximadament casi un centenar (ja que normalment fan agrupacions entre 50-100 individus)
Aquí la visió per aire i sota aigua… https://www.facebook.com/1015467348585859/posts/2031422730323644/?vh=e&d=n