![Supermatí - entrevistes Supermatí - entrevistes](https://www.radiocapital.cat/wp-content/uploads/2020/04/supermatí_OK_2020-scaled-e1586356049449-150x150.jpg)
L’obra Mouthfield ha aconseguit un èxit rotund al Teatre La Gorga de Palamós, on totes les entrades s’han esgotat abans de l’estrena. La peça es representa a la sala petita del teatre, amb una capacitat per a només 80 espectadors per sessió, fet que ha contribuït a l’alta demanda. Aquest format reduït no és casual, sinó que forma part de l’essència del muntatge: una experiència immersiva que converteix l’espai escènic en un autèntic bar, on els espectadors no només observen sinó que gairebé formen part de la història. I per parlar-ne ens ha visitat al Supermatí el director de l’obra, Carles Garrido.
L’obra tracta la ruptura d’una parella de més de 65 anys després de quatre dècades de matrimoni. Per poder comunicar aquesta decisió, un dels membres de la parella proposa una sèrie de trobades en un bar, després d’haver visitat una consulta terapèutica. A partir d’aquest plantejament, la peça desgrana les diferents etapes d’una relació de llarga durada, posant sobre la taula temes com l’amor, la rutina, la convivència i la necessitat de canviar de rumb fins i tot en la maduresa.
Un format adaptat del llenguatge audiovisual
Mouthfield està inspirada en una sèrie de televisió que relatava la història en capítols curts al llarg de deu setmanes. Els creadors de l’obra han optat per una adaptació teatral que redueix la durada a una hora i mitja, mantenint-ne l’essència narrativa. El repartiment està format per tres personatges: la parella protagonista i una cambrera que fa el paper de testimoni neutral i contrapunt de la història. Els actors Margarita Flaquer i Joan Sarquella interpreten la parella, mentre que Helena Benaiges dona vida a la cambrera.
Després de la primera funció, els creadors van organitzar un fòrum de debat amb el públic, un espai de reflexió on es van compartir impressions sobre els temes tractats a l’obra. Aquesta experiència es repetirà en una sessió especial per fomentar el diàleg amb els espectadors.
L’èxit de la proposta ha fet que els responsables valorin portar Mouthfield a altres espais, tot i que mantenint les condicions d’intimitat que caracteritzen la posada en escena. L’objectiu és trobar sales petites on es pugui preservar aquesta proximitat entre actors i públic, essencial per transmetre l’atmosfera de l’obra.
Un projecte treballat durant més d’un any
El procés de creació de Mouthfield ha durat prop d’un any i mig. La seva posada en escena ha suposat un repte per als actors, que han hagut d’adaptar-se a un format més pròxim al teatre vivencial que a la representació clàssica. Segons explica Carles Garrido, més enllà de les funcions, el projecte també ha estat una experiència de creixement personal per a l’equip, que ha treballat a fons els personatges i les emocions que es transmeten a l’escenari.