10.3 C
Pals
Dijous, 19 desembre 2024
- Publicitat -

El Castell de Calonge acull tres noves exposicions durant el mes de juliol

Les exposicions de Natalio Bayo, Anton Casamajor i Josep Fort es podran veure fins el 28 de juliol de dimarts a diumenge de 18 a 21h

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Castell de Calonge acull aquest mes de juliol tres noves exposicions d’art vinculades al món de la pintura, de l’escultura i de la fotografia dels artistes Natalio Bayo, Anton Casamajor i Josep Fort. El consistori ofereix aquestes mostres per reafirmar el seu compromís de consolidar el castell com un espai cultural de referència de les comarques gironines. Aquestes es poden visitar fins el 28 de juliol de dimarts a diumenge, de 18 a 21h.

L’exposició de Natalio Bayo (1945) compta amb fins a 36 peces seves, 12 de les quals són gravats i les 24 restants són pintures. La mostra comprèn obres fetes des de l’any 1975 fins al 2016. L’artista ha transitat entre el realisme màgic, l’expressionisme i també ha experimentat amb el surrealisme. Bayo, autor de gran renom al territori espanyol, també ha tingut projecció internacional, ja que ha exposat els seus treballs a països com el Japó, Alemanya, Colòmbia, França o els Països Baixos. Alguns dels seus referents artístics són Leonardo, Rembrandt o Goya.

D’Anton Casamor (1907-1979) s’hi poden veure 35 obres, 22 d’aquestes són escultures i 13 pintures. Aquestes mostren tant els inicis com el tram final de la seva trajectòria artística. Es va formar a l’Escola d’Arts i Oficis de Figueres, i això li va permetre forjar una gran amistat amb artistes rellevants com Salvador Dalí o Ramon Reig. Des dels inicis, es va caracteritzar per ser fidel a l’estil realista i que va centrar bona part de la seva carrera a la representació de figures humanes. Com Bayo, la seva obra s’ha pogut veure tant a l’Estat espanyol com a l’àmbit internacional.

I Josep Fort (1947) torna a mostrar un recorregut històric a través de més de 150 fotografies de Calonge i Sant Antoni, que il·lustren oficis que s’han perdut amb el pas del temps i paisatges que s’han transformat. És el cas de la indústria surera, un ofici molt arrelat al municipi. També es poden veure vivències de persones que havien treballat en aquestes feines que, avui dia, s’han transformat completament o han desaparegut.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Dijous amb dues cares, arriba el canvi de temps!

Avui ens passa un front fred força esquifit pel que fa a pluja a casa nostra, però què de...

Altres notícies