14.2 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

Ceba de Figueres

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La Ceba de Figueres és una ceba produïda a l’Empordà que té unes característiques específiques com a conseqüència de les condicions climàtiques i geogràfiques de la zona. El seu sabor és dolç i la seva consistència és tova. És una varietat de cultiu de ceba no híbrida, de bulb subglobós i de forma una mica aplanada. Té la capa externa d’un color rossenc, tirant a lilós, i les capes interiors d’un color més pàl·lid. La Ceba de Figueres és apreciada per la seva dolçor i  la seva textura.

La Ceba de Figueres té propietats interessants per a la salut. Ajuda a eliminar líquids perquè té molt potassi i poc sodi. A més, és rica en vitamines del grup B, com l’àcid fòlic, que són necessàries durant l’embaràs. El magnesi ajuda a un bon funcionament dels intestins, dels nervis, dels músculs i del sistema immunològic.

Tot i que és resistent al fred, necessita temperatures una mica elevades i un temps per formar el bulb. Es fa de planter i s’ha de sembrar entre desembre i gener, tot i que es pot arribar a fer al febrer si el temps acompanya. La ceba seca es cull a l’estiu i la tendra, a l’hivern. Necessita un ambient sec i per això l’Empordà li va bé: tal com diu la dita, “val més de dos dies de vent de tramuntana que una ensulfatada”. Es comercialitza a granel, en caixes de 10, 12 i 15 quilos o en bossa

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Francesc Almagro: “Cal crear un nou pla per poder-nos adaptar a la nova mobilitat de la comarca”

Les sindicatures de greuges del Baix Empordà han fet una crida a repensar el sistema de transport públic de la comarca coincidint amb la propera renovació de la seva concessió. Proposen una reforma integral per millorar la connectivitat amb Girona, Barcelona i estacions clau com les de Flaçà, al Gironès, i Caldes de Malavella, a la Selva. I per parlar de totes aquestes reivindicacions ens ha visitat al Supermatí el Síndic de Greuges de Palafrugell, Francesc Almagro.

Altres notícies