17.4 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El Centre Tramuntana col·labora en la neteja i manteniment de les franges perimetrals de Begur

El Consell Comarcal ha gestionat la retirada de residus de les zones on s'han executat recentment les franges per prevenir incendis forestals.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell Comarcal, amb la col·laboració del Centre Tramuntana, està retirant residus de les zones on s’han executat recentment les franges per prevenir incendis forestals. L’objectiu és deixar recollir totes les deixalles que han quedat al descobert una vegada s’ha desbrossat les restes vegetals del voltant de les urbanitzacions i nucli de Begur.

L’Ajuntament de Begur ha tirat endavant aquestes franges, amb la gestió del Consell Comarcal del Baix Empordà, ja que és una zona amb baixa combustibilitat. D’aquesta manera, si hi hagués un escenari d’incendi forestal, es podrien protegir els habitatges, i en cas que el foc es produís a la zona urbana evitar que s’acabi transformant en un incendi forestal.

El Centre Tramuntana s’ha encarregat de netejar els residus que havien quedat amagats sota els arbusts. Els residus extrets es classifiquen i es porten a la deixalleria per traslladar-los als punts de tractament o reciclatge, segons cada tipologia del material recollit.

La primera recollida la va dur a terme l’empresa forestal que ha executat les feines forestals a la zona. Posteriorment, hi ha passat la brigada del Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana.

Actualment, ja s’ha acabat la neteja a les zones de Son Ric i Son Moles, de Begur. Tot i que en alguns punts forestals han quedat al descobert abocaments antics de runes que caldrà netejar amb empreses especialitzades.

Des del Consell Comarcal, s’adverteix a la ciutadania que no es poden llençar residus, ja que les brigades s’han trobat noves deixalles a punts on ja s’havia realitzat la neteja. El conseller comarcal de Medi Ambient, Marc Calvet, ha declarat: “Malauradament, encara queda molta feina a fer en matèria de conscienciació mediambiental a la ciutadania, des del Consell seguim treballant tant en les tasques de protecció com de conscienciació”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -