Cervera ha estat l’escenari on s’han entregat els distintius KM0 – Slowfood que han reconegut un total de 47 restaurants i un menjador escolar arreu dels Països catalans, dels qualse 5 són del Baix Empordà.
Al restaurant de Llafranc Casamar, del xef Quim Casellas i el Vicus de Pals, regentat per Damià Rafecas que ja comptàven amb aquest reconeixement, ara s’hi sumen el Ginjoler de Sant Feliu de Guíxola, de Carme Picas i Xavier Gubau, la Calèndula de Regencós, amb la xef Iolanda Bustos i la seva cuina amb flors i el restaurant Ca La Lola de l’Hotel El Fort d’Ullastret, amb la cuina de la Lola Puig, que és una de les pioneres del moviment Slow Food a l’estat espanyol.
Aquest distintiu, que s’ha anat fent popular arreu de Catalunya amb el pas dels anys, el lliura Slow Food, una associació ecogastronòmica fundada a Itàlia el 1989 i amb presència a 160 països, que defensa una cuina compromesa amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen.
Altres restaurants reconeguts a les comarques de Girona
Carles Fabregó. ANTAVIANA Figueres
Martí Rosàs CA LA MARIA Llagostera
Òscar Bigas INTEGRAL Figueres
Daniel Nieto MARÍTIM Tossa de Mar
Lola Puig: “La idea és seguir el que feien els nostres avis, que estaven molt sans”