13 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Costes invertirà més de 330.000 euros en manteniment i conservació del litoral gironí

Durant el 2019, Costes incidirà en l'arranjament de diferents trams de camí de ronda, penya-segats i platges

Anna Pujol
Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Departament de Costes del Ministeri del Medi Ambient invertirà més de 334.000 euros en la conservació i manteniment del litoral gironí durant el 2019. Aquesta quantitat es dedicarà principalment a desenvolupar i condicionar diversos projectes d’aquesta zona.

Concretament, es vol invertir en el condicionament del camí de ronda que va de Cala Montgó a Punta Xerric, a l’Escala, així com en la reparació i manteniment de la costa gironina i els seus penya-segats, especialment a la riba Confitera de Cadaqués. Aquests projectes tenen un pressupost de 65.000 i 16.000 euros, respectivament.  

Per altra banda, també es destinarà part d’aquests diners a actuacions que ja s’han completat. Aquests són l’arranjament del camí de ronda de Pals, que passa per Radio Liberty, així com de l’espai Àvia Catalana, a la zona d’Aigua Xelida, a Palafrugell; i la consolidació dels penya-segats a la Platja dels Morts a Colera. A aquests projectes s’ha destinat 13.500, 18.000 i 35.000 euros respectivament.

Més enllà d’aquestes iniciatives, el Departament de Costes compta amb altres projectes pendents d’aprovació i altres en fase d’estudi, que també dependrien d’aquesta inversió.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies