Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

17.4 C
Pals
Dimecres, 9 abril 2025
- Publicitat -

La Cuina de l’Empordanet crea el projecte “De la llotja a la cuina” per valoritzar la pesca local

Amb ‘De la Llotja a la Cuina’, La Cuina de l’Empordanet compta amb la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava. S’han tirat endavant trobades entre cuiners del col·lectiu gastronòmic i pescadors de la Costa Brava, que s’han fotografiat i enregistrat en vídeo; s’està editant un llibre de receptes; i es faran visites a escoles d’hostaleria.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La iniciativa té diversos objectius com són incrementar el coneixement de les bondats gastronòmiques del producte de pesca local i, per tant, la seva demanda i valor de mercat; prestigiar els restauradors incidint en l’ús del peix i marisc de la Costa Brava; valoritzar una sèrie d’espècies pesqueres seleccionades en particular així com el conjunt de la pesquera en general; i, especialment, posar en valor la feina dels pescadors.

Per tal de tirar endavant ‘De la Llotja a la Cuina’ s’ha treballat a través de tres eixos. El primer descriu el vincle professional i necessari entre pescadors i restauradors. El que s’ha fet és emparellar 17 cuiners del col·lectiu amb 17 pescadors dels ports de Roses, L’Escala, L’Estartit, Palamós i Blanes. S’han trobat per intercanviar vivències i opinions referents als seus sectors professionals. A partir d’aquí, s’estan elaborant unes càpsules de vídeo de cada una de les trobades produïdes pel realitzador audiovisual Òscar Vall que es poden començar a veure al canal de YouTube de La Cuina de l’Empordanet i un reportatge fotogràfic a càrrec de Lluís Català que ja s’exposa en tres espais exteriors com són el Port de Palamós, la façana del Restaurant El Roser 2 de L’Escala, i el Centre d’Interpretació del Peix (MARAM), també a L’Escala.

El segon eix és la creació d’un llibret de receptes culinàries ideades pels xefs del col·lectiu. S’han triat 17 espècies pesqueres locals que es volen potenciar gastronòmicament, i cada una d’elles s’ha convertit en l’ingredient principal d’una recepta. Del llibret, que s’està editant, se’n faran 1.000 còpies que es trobaran a les llotges i a diferents peixateries de la Costa Brava.

Finalment, també s’està treballant en la presentació del projecte, tant dels vídeos com de les receptes a través de demostracions en directe, a diferents escoles d’hostaleria de la demarcació de Girona. En concret, a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà de Figueres i a l’INS Baix Empordà de Palafrugell. Aquestes visites tindran lloc tan bon punt comenci el curs acadèmic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

L’oficina de Turisme de Calella de Palafrugell acull la mostra ‘Olor de mar’ de Rosa Aguiló

La mostra, titulada Olor de mar, s’exposa a l’espai de Sa Perola i es podrà visitar fins al mes d’octubre.

Altres notícies