11.9 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

Creixen els ofegaments mortals al Baix Empordà durant aquesta temporada d’estiu

A la comarca, durant la temporada de bany que va del 15 de juny al 15 de setembre, el nombre d'ofegaments mortals ha passat dels 3, el 2023, als 5 que s'han produït aquest 2024. Aquesta tendència, però, és diferent de la que s'ha produït a Catalunya, on els ofegaments mortals han passat de 25 durant l'estiu del 2023, a 17 aquest 2024, segons dades de Protecció Civil

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El nombre d’ofegaments mortals a les platges del Baix Empordà ha augmentat lleugerament durant aquesta temporada d’estiu. A la comarca, durant la temporada de bany que va del 15 de juny al 15 de setembre, el nombre d’ofegaments mortals ha passat dels 3, el 2023, als 5 que s’han produït aquest 2024. Aquesta tendència, però, és diferent de la que s’ha produït a Catalunya, on els ofegaments mortals han passat de 25 durant l’estiu del 2023, a 17 aquest 2024, segons dades de Protecció Civil.

El responsable de Protecció Civil a les comarques gironines, Albert Perramon, detalla que el perfil predominant quan es produeixen aquest tipus d’ofegaments és d’home de més de 70 anys. A més, detalla que quan es van produir aquests ofegaments no hi havia mala mar a les platges. “Les dades no són alarmants, però és cert que a partir d’una edat s’han de prendre algunes mesures per poder gaudir del bany en platges o piscines”, apunta Albert Perramon.

Al Baix Empordà, durant aquesta temporada de bany, hi ha hagut cinc ofegaments mortals: un home a la Platja de Port Bo de 67 anys; un home de 83 anys a la platja de Llafranc; un home d’uns 60 anys a la Cala Montgó de Torroella de Montgrí; un home de 54 anys a la platja de Torre Valentina de Calonge i Sant Antoni; i un home de 74 anys a la platja de la Gola del Ter a Torroella de Montgrí.

Bany segur

Per mirar de reduir encara més el nombre d’ofegaments mortals al Baix Empordà i a la resta de la costa catalana, des de Protecció Civil han impulsat la campanya de ‘Bany Segur’. Amb el lema ‘A l’aigua, risc zero’, la voluntat és frenar els ofegaments mortals, sobretot en el perfil que presenta més risc. Algunes recomanacions que dona la campanya, tal com detalla Perramon, són banyar-se acompanyat, fer-ho en zones delimitades i aptes pel bany, fer-ho en espais on hi ha serveis de socorrisme, entre altres accions.

Albert Perramon reconeix que estan satisfets amb els resultats de la campanya, enfocada sobretot al col·lectiu de gent gran. Apunta, però, que a aquesta campanya cal sumar-n’hi d’altres enfocades, per exemple, a col·lectius més joves que duen a terme conductes de risc com llençar-se des de les roques o entrant al mar quan hi ha bandera vermella. El responsable de protecció civil de les comarques gironines apunta que gran part de les trucades al 112, “parlem de gairebé la meitat”, es fan per assistència sanitària durant la temporada de bany.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Mons superposats

La mort de David Lynch ens deixa orfes d’una de les veus més transformadores del nostre temps. La seva...

Altres notícies