L’editorial bisbalenca presenta dos projecte de luxe per aquestes festes. Pel que fa a la proposta gastronòmica es tracta del desè volum de «La Història de la cuina catalana i occitana» una magna obra del cuiner i escriptor valencià Vicent Marqués, que recull quaranta anys d’estudi del que es cou als fogons del país, i que es presenta amb il·lustracions de Montse Mayol.
La presentació va tenir lloc al Museu de les Cultures del Món a Barcelona i va ser considerada com una obra d’art i per la biblia de la cuina catalana per dos mestres de la cuina actual. Ni més ni menys que Ferran Adrià en va dir això
I per la seva banda, Jaume Subirós, el conegut xef del Motel Empordà
La segona proposta que aquests dies presenta Edicions Sidillà és el primer dels dos volums del «Calendari de llegendes, costums i festes tradicionals catalanes» una obra escrita l’any 1951 per Aureli Capmany i Farrés (1868 – 1954) destacat folklorista de formació autodidacta i pare de la també escriptora Maria Aurèlia Capmany. La publicació del segon volum d’aquesta altra obra d’art està prevista per la primavera del 2019.