9.2 C
Pals
Dijous, 6 març 2025
- Publicitat -

Cultura restaura el retaule barroc de la Mare de Déu del Roser de Colomers

La intervenció, que ha durat quatre mesos i s’ha realitzat in situ, ha estat dirigida pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i l’han promoguda el Bisbat de Girona i la parròquia de Colomers

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El departament de cultura finalitza els treballs de conservació-restauració del retaule barroc de la Mare de Déu del Roser, de l’església de Santa maria de Colomers. La intervenció, que ha durat quatre mesos i s’ha realitzat in situ, ha estat dirigida pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i l’han promoguda el Bisbat de Girona i la parròquia de Colomers.

 Amb aquesta actuació, es dóna per finalitzada la intervenció dels tres retaules d’època barroca que conté l’església: el retaule de la Mare de Déu del Carme, el retaule del Sagrat Cor i l’intervingut, de la Mare de Déu del Roser.

Les mans restauradores han estat les de Laia Roca i Idoia Tantull, sota la direcció tècnica del responsable  de pintura i escultura sobre fusta del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Pep Paret. Els treballs han permès recuperar la rica policromia, daurades i laques del retaule, així com la reintegració amb fusta de cedre de les formes originals del basament, molt malmès pel pas del temps. A més, s’ha pintat el peu de l’altar amb un to similar al de la pedra, més neutre, per tal d’eliminar l’antic to rosat amb el qual estava pintada aquesta zona i que cridava l’atenció de l’espectador.

L’entaulament i les superfícies horitzontals del revers s’han protegit amb un teixit impermeable, però transpirable, per tal de tancar l’accés a ratpenats i coloms, i alhora evitar que es dipositi la pols sota el suport del retaule.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La Cambra de Comerç de Palamós reconeix els 50 anys de la Carnisseria Can Prujà de Sant Antoni de Calonge

La Cambra de Comerç de Palamós ha homenatjat aquest establiment familiar pel seu mig segle d’història, destacant la seva trajectòria i evolució en el sector carni.

Altres notícies