12.2 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Ignasi de Dalmases: “Les xarxes socials tenen un impacte molt important en el medi natural”

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ignasi de Dalmases: "Les xarxes socials tenen un impacte molt important en el medi natural"
Loading
/

El cap de l’àrea regional de Girona de Protecció civil, Ignasi Dalmases, va afirmar ahir en l’entrevista que li vam fer al Supermatí de Ràdio Capital que les publicacions de les xarxes socials influeixen en el medi natural. Ha explicat que les imatges o ubicacions a les xarxes fan molt ressò d’indrets naturals amagats, abans potser poc freqüentats. Com a conseqüència, els pobles més petits es veuen desbordats pels visitants, sobretot en els mesos d’estiu.

Aquesta massificació no sempre és respectuosa amb la natura, assegura. Un exemple  són les gorgues dels rius o les platges. L’agent ha explicat com a través del civisme i la informació es pot combatre:

Platja de Tamariu amb afluència de banyistes.

El cap, que porta més de trenta anys en el cos, ha confessat que, en general, el comportament de la gent és molt més cívic respecte quan va començar el servei. Tot i tenir més turistes, hi ha menys acampades, focs, brossa als boscos…  En aquest sentit, ha recordat les acampades massives a l’estiu a la Costa Brava de temporades passades.

També ha fet balanç de les dades sobre les incidències que hi ha hagut aquest estiu. En els tres mesos d’estiu, els agents rurals han hagut de fer més de 2.500 actuacions a tota Catalunya, de les quals la majoria eren pesca, acampada i encendre focs en llocs indeguts. Dalmases ha informat que una cinquena part de les 2.500 corresponen a comarques gironines. Això es deu a l’afluència de gent, al turisme, atrets per l’atracció de la zona.

 

Podeu recuperar l’entrevista sencera amb el podcast del programa del 25 de setembre:

Supermatí – 25-09-2018

 

 

https://vimeo.com/ignasidalmases

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies