25.9 C
Pals
Dimecres, 16 octubre 2024
- Publicitat -spot_img

Daniel Sabater: “La Terracotta Biennal dona visibilitat als artesans locals i impulsa la marca ceràmica de la Bisbal a nivell internacional”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Daniel Sabater: "La Terracotta Biennal dona visibilitat als artesans locals i impulsa la marca ceràmica de la Bisbal a nivell internacional"
Loading
/

La Bisbal d’Empordà es prepara per celebrar els propers 18, 19 i 20 d’octubre la Terracotta Biennal 2024. Aquest és un esdeveniment cultural, artístic, artesanal i expositiu de ceràmica que neix amb la voluntat d’exposar aquesta tradició i, alhora, reconèixer la innovació en el sector. L’edició d’enguany, que s’ha presentat aquest passat divendres al Terracotta Museu, se centrarà en la relació de la ceràmica i l’arquitectura. I per parlar-ne ens ha visitat al Supermatí el cap de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, Daniel Sabater.

Segons Sabater, l’esdeveniment comptarà amb dues vessants diferenciades. D’una banda, l’exposició artística reuneix 27 artistes, principalment catalans, que presentaran obres de ceràmica creativa contemporània. “Les peces són úniques, originals i acompanyades d’un discurs estètic modern que reflecteix les noves tendències del sector”, explica Sabater.

D’altra banda, la Biennal oferirà jornades tècniques per explorar el vincle històric i innovador entre la ceràmica i la construcció. Sabater destaca que aquesta relació ha estat fonamental a la Bisbal d’Empordà des de fa segles, ja que moltes de les indústries locals han produït materials per a la construcció, com teules, totxos i revestiments.

Un altre aspecte clau de la Biennal són les visites guiades a indústries locals. Els participants tindran l’oportunitat de conèixer de prop empreses com Ceràmiques Ferrers (Corçà), que és pionera en la producció de ceràmica vidriada per a la construcció; Ceràmica Zest (Vulpellac), especialitzada en la restauració d’edificis modernistes a Catalunya; i dues empreses d’extracció de terra i preparació de pastes ceràmiques. Sabater destaca que aquestes visites permetran comprendre millor l’impacte de la ceràmica local en sectors com l’arquitectura i el disseny.

A més, el responsable municipal destaca la importància de la Terracota Biennal com a plataforma per promocionar la Bisbal d’Empordà com a referent del sector ceràmic a Catalunya. “Es tracta d’un esdeveniment que no només contribueix a donar visibilitat als artesans i empreses locals, sinó que també impulsa la marca ceràmica de la Bisbal a nivell internacional”, afirma Sabater. També assenyala que aquest esdeveniment és essencial per fomentar l’interès de les noves generacions cap a l’ofici ceramista, ja que a la Bisbal hi ha un cicle formatiu dedicat a la ceràmica.

Finalment, Sabater es mostra optimista respecte a la participació del públic, tot i que l’edició anterior, celebrada en plena pandèmia, no va permetre obtenir dades reals d’assistència.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios