I altra vegada parlo d’ecologia i sostenibilitat perquè confio fermament que és el camí que hem d’agafar si volem ser més coherents amb tot el què fem.
Avui toca parlar d’alimentació.
Per a mi un aliment és ecològic quan està lliure de químics i de transgènics però també implica necessàriament que sigui de proximitat i de temporada. I això a l’Empordà és molt fàcil: està ple de persones que treballen en ecològic. Estem en una terra molt privilegiada. A casa, hi ha de tot.
Per posar una imatge: quin sentit té posar en un àpat de nadal una pinya etiquetada ecològica que prové de cultius intensius que ve amb “jet lag” perquè ha viatjat 14.000 km per arribar al nostre plat? Aquí ens tocaria millor posar-hi una taronja, de les primeres que la molts la tenim al jardí de casa.
I és que sense adonar-nos, els nostres actes són tant mecànics que encara que no ens ho sembli, estem elegint una opció i no una altre.
I per obrir-nos a elegir opcions més responsables, saludables, conscients i transformadores, és necessari que ens arribi la informació.
Per això m’he posat el davantal i estic cuinant un congrés virtual d’alimentació ecològica km0. El Cuino aquí a l’Empordà i es menjarà pel món de parla hispana ja que, gràcies a les noves tecnologies podem exportar i compartir informació molt lluny i ajudar així a servir d’inspiració a altres parts del món igual que ens passa a nosaltres quan ens arriben idees d’altres contrades.
L’objectiu és obrir la consciència a què sempre estem elegint i poder oferir informació d’experts, recursos, tips, eines i models que ens ajudin a ampliar la nostra mirada i caminar poc a poc cap una alimentació ecològica i coherent.
“Come de Aquí y de ahora” caminamos hacia una alimentación ecológica km0. Aquest és l’eslògan d’aquest projecte que parlarà de llavors, de fertilitat de la terra, d’agricultura, ramaderia i apicultura ecològiques, alimentació en les diferents etapes de la vida, estudis científics que ens fonamenten la diferència d’un aliment ecològic d’un que no ho és, diferents corrents d’alimentació, com comprar de manera conscient, diferents models de consum com els grups de consum, les cooperatives, els ecomercats, les botigues de productes ecològics i els negocis de restauració on es pot menjar ecològic com són els restaurants km0, restaurants, fleques i cafeteries eco i menjadors escolars ecològics. Acaba el congrés amb ensenyances de com tornar a la terra el què ens ha donat: reciclatge i reflexions sobre les nostres preses de decisions.
Tot des d’una perspectiva de Sobirania Alimentària, que parla de què tots tenim dret i accés a la terra, als recursos naturals, a poder alimentar-nos de forma sana i saludable amb aliments lliures de transgènics.
Hi participen cap a 40 ponents experts en diferents àrees i es podrà veure on line del 15 al 21 de febrer. I farem una presentació molt xula amb convidats molt especials el dia 1 de febrer al Ecomercat Món Empordà de Rupià. Si en voleu saber més podeu entrar a www.lolapuig.cat
I Seguim fent bullir l’olla com s’ha fet tota la vida, recuperem velles costums!!!
/
RSS Feed
- Publicitat -
- Publicitat -