14.3 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Destino publicarà el 20 de març ‘Un cor furtiu’, de Xavier Pla, la biografia de Josep Pla

El relat revisa documents i testimonis per aclarir aspectes obscurs de la vida de l'escriptor empordanès

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Destino publicarà el 20 de març ‘Un cor furtiu. Vida de Josep Pla’, un relat que busca fer l’aproximació ” més completa i més incisiva” de l’escriptor empordanès explicada per Xavier Pla, director de la Càtedra Josep Pla. El llibre revisa documents i testimonis per aclarir alguns dels aspectes obscurs de la vida de Pla i donar-ne a conèixer episodis fins ara desconeguts, des de les seves amistats, passant per les relacions polítiques o amoroses i l’espionatge i el contraespionatge. L’edició en castellà de la mà de Destino arribarà a les llibreries al maig.

Xavier Pla (Girona, 1966) és professor de Literatura Catalana Contemporània de la Universitat de Girona, on dirigeix la Càtedra Josep Pla de Literatura i Periodisme. Es va doctorar en literatura comparada a la Université de Paris Sorbonne (Paris-IV) l’any 1996. Ha publicat els llibres ‘Josep Pla, ficció autobiográfica i veritat literària’ (1997), ‘Simenon i la connexió catalana’ (2007) i ‘El soldat de Baltimore. Assaigs sobre literatura i realitat en temps d’autoficció’ (2022).

Els últims anys ha publicat estudis sobre Josep Pla, Eugeni d’Ors, Eugeni Xammar, Blai Bonet, Joan Sales, Mercè Rodoreda o Prudenci Bertrana, i ha editat volums col·lectius sobre figures com Marcel Proust, Jorge Semprún o Claudio Magris.

El 2014 va editar i prologar ‘La vida lenta. Notes per a tres diaris’ (Destino), un llibre inèdit que recull les anotacions de Josep Pla els anys 1956, 1957 i 1964. El 2015 va rebre el Premi Nacional de Cultura “per la seva tasca de recerca i la seva mirada acadèmica a la creació d’un dels grans autors de la literatura catalana de tots els temps”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -