La Diputació de Girona va anunciar ahir, en una presentació, l’inici de l’elaboració d’un pla d’emergència climàtica per a les comarques gironines. L’objectiu és tenir un full de ruta que permeti treballar de forma transversal en la mitigació del canvi climàtic i l’adaptació dels seus efectes a la demarcació.
A la presentació hi va participar la diputada del Medi Ambient de la Diputació de Girona, Anna Barnadas. Va explicar que l’objectiu és que aquesta eina serveixi de guia durant molts anys i que vagi més enllà de la política.
També van ser a la presentació el cap del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Marc Marí, i Oriol Armet, representant de l’empresa Coperfield, que oferirà assistència tècnica en aquest procés. Armet va explicar que l’elaboració del projecte es farà amb la col·laboració de diferents actors procedents del sector públic, privat, i del món de la recerca. Això, amb l’objectiu de conformar un “equip transversal” i amb una “mirada àmplia davant del repte d’establir una estratègia d’emergència climàtica”.
El procés es tancarà a finals d’aquest 2020 i serà un document amb pautes clares d’actuació. Des de la Diputació expliquen que l’estratègia apostarà per les energies renovables, l’autoconsum i la minimització de residus, entre altres aspectes.
Anna Barnadas va avançar, però, les accions del pla no distaran gaire del que s’ha fet fins ara a les comarques gironines. Aquestes accions es mesuraran mitjançant uns indicadors que serviran per avaluar si cada actuació compleix els objectius marcats inicialment.