La Diputació de Girona ha presentat el seu programa d’activitats formatives per al curs 2024-2025, que inclou 320 propostes repartides entre 44 biblioteques de la demarcació. Les activitats, que sumen un total de 851 hores de formació, tenen com a objectiu fomentar l’accés al coneixement i donar suport a l’aprenentatge de la ciutadania en diversos àmbits, reforçant així el paper de les biblioteques com a centres culturals de referència.
El programa inclou diversos projectes impulsats per la Diputació en els últims anys. Un dels més destacats és el BiblioSTEAM, iniciat el 2022 per trencar barreres i prejudicis sobre el coneixement científic i tecnològic, sovint considerat elitista i allunyat de la vida quotidiana. En aquest marc, es duran a terme 64 conferències i 16 tallers en 16 biblioteques, utilitzant la metodologia STEAM, que combina ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques de manera interdisciplinària.
Un altre projecte, el 78 RPM, nascut el 2020 per contrarestar el descens del préstec de CD a les biblioteques, promou la música en diferents formats i aposta per la visibilitat dels artistes locals, així com la creació de zones d’escolta i la programació d’activitats musicals. Enguany, s’han organitzat 24 conferències en sis biblioteques.
Finalment, el projecte Bibliomakers, iniciat el 2018, inclou 66 tallers tecnològics per a infants i joves, i tallers de formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), amb un total de 150 sessions gratuïtes. Per participar-hi, caldrà inscriure’s prèviament a les biblioteques on es realitzin les activitats.