La DO Empordà torna a apostar pel vi als monestirs. El Consell Regulador de la denominació empordanesa ha programat a l’octubre la tercera edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els monestirs empordanesos i la seva històrica relació. I és que de ben antic, les terres empordaneses van acollir multitud de monestirs i priorats que, durant segle, van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l’art de transformar el most en vi.
Avui en dia moltes de les vinyes de la DO s’estenen pels antics dominis monàstics i el vi que neix d’aquesta terra és fruit de l’herència dels grans monestirs que antigament es trobaven al territori. La intenció del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà és donar a conèixer aquest llegat amb un cicle anual dedicat a l’estreta relació dels vins i els monestirs.
L’edició d’enguany, que és la tercera edició del cicle, permetrà visitar quatre monestirs de l’Empordà per descobrir el seu passat vitivinícola tot fent un tast de vins produïts actualment en el seu antic domini. El cicle comença el 8 d’octubre al Monestir de Sant Miquel de Fluvià; el segueix el 15 d’octubre al Monestir de Santa Maria de Lladó; el 22 d’octubre és el torn del Palau de l’Abat de Llançà; i el cicle finalitza el 29 d’octubre al Monestir de Sant Miquel de Cruïlles.
Les visites tindran lloc a partir de les 12 del migdia i duraran unes dues hores aproximadament. L’activitat inclou una visita guiada al recinte i el tast de vins. Les entrades tenen un cost de 15 euros i ja es poden comprar a la pàgina web de la DO Empordà. El cicle està coordinat per les especialistes Clara Poch i Romina Ribera.
Aquesta iniciativa, a més, compta amb la col·laboració de la Ruta del Vi DO Empordà; el Consell Comarcal del Baix Empordà; els ajuntaments de Lladó, Sant Miquel de Fluvià i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, i Glops d’Història.