Durant el passat cap de setmana, la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts va premiar la Pastisseria Gou de Palafrugell i la Pastisseria Maison Marcel de Sant Feliu de Guíxols com unes de les 50 millors de Catalunya. De fet, nou de les distingides es troben a les comarques gironines.
L’any passat, Maison Marcel ja va rebre la Fava d’Or de Cacau i hem parlat amb la seva copropietària, l’Andrea Dopico, per saber com han rebut la notícia de tornar a rebre un reconeixement.
Gou Pastisseria no fa ni un any que va obrir les seves portes i haver pogut aconseguir aquest guardó ha “sigut tot un orgull”, comenta la seva rebostera Ruth Gou Subirà.
En els premis de les 50 millors de Catalunya, totes les pastisseries reben la mateixa distinció i valoració, sense priorització d’ordre ni classificació. És a dir, la classificació respon a un ordre alfabètic dins les diferents àrees geogràfiques. D’altra banda, també es va fer el lliurament de la Fava de Cacau durant la setena edició de la mostra.
Maison Marcel
La Pastisseria Maison Marcel, ubicada al carrer Major 5, està regentada per la parella formada per Franck Wenz i Andrea Dopico. Van obrir la seva botiga fa quasi tres anys a Sant Feliu, primer tenien una parada al mercat municipal i al febrer de l’any passat es van moure al seu actual emplaçament. I, és que, aquesta dolceria guixolenca es diferencia per elaborar pastisseria amb una estètica francesa utilitzant productes locals i de qualitat.
Dopico comenta que no és fàcil obrir un negoci artesanal al Baix Empordà per la competència que hi ha amb la pastisseria congelada. Tot i això, Maison Marcel ha apostat per seguir fent els seus productes a mà sense conservants ni additius perquè senten que és la seva “responsabilitat com a pastissers fer-ho així”, segons ha declarat la seva propietària.
Gou Pastisseria
Dins del Nareta Cafè de Palafrugell, trobem aquesta pastisseria d’autor creada per Ruth Gou. Ella tenia clar que volia obrir un establiment al centre d’aquest municipi i va poder fer realitat el seu somni l’any passat.
L’Enara volia obrir quelcom relacionat amb la restauració i la Ruth una pastisseria. Per això, van pensar de cohesionar aquests dos espais en un i van empendre aquesta idea.