El col·lectiu ecologista SOS Costa Brava confia que la Generalitat prendrà la decisió de desclassificar els sectors urbanitzables que contempla la segona moratòria d’urbanisme. Així ho ha definit Eduard de Ribot, advocat de l’organització en una entrevista a Ràdio Capital.
De Ribot explica que estan satisfets amb la aquesta moratòria, que sotmetrà a estudi fins a 180 projectes d’urbanisme a la Costa Brava. Tot i així, Ribot afirma que “no n’hi ha prou”, ja que ara per ara, el litoral gironí compta amb 247 planejaments d’urbanisme. SOS Costa Brava insisteix que haurien de desclassificar-se tots i demanen que no es pugui urbanitzar en zones desvinculades dels nuclis.
Davant les recents queixes dels promotors urbanístics i propietaris, de Ribot argumenta que és absurd que es posicionin en contra de la preservació del medi ambient. La moratòria afecta només aquells projectes situats en territoris del litoral amb una pendent del 20%, on la construcció ja és, en teoria, il·legal. L’advocat defineix aquesta moratòria com una oportunitat per repensar l’urbanisme de manera sostenible, ja que, afirma, la Costa Brava no es pot carregar més.
Tot i que la Generalitat de Catalunya va anunciar que comptava amb la participació del col·lectiu ecologista per confeccionar el pla director, De Ribot ha explicat que no s’hi han posat en contacte, més enllà de dues reunions prèvies. Actualment s’ha obert un primer període d’informació pública, i es permeten al·legacions per fer suggeriments i propostes per al nou pla director.
Deixant de banda la moratòria, l’advocat ha estat breu amb el procediment de la subhastació elèctrica de Forallac, que portava actiu 14 anys. De Ribot ha comentat que ja han conseguit enderrocar-la tot i els incidents, recursos i apel·lacions presentades per desestimar la causa: “hem lluitat i hem guanyat”, apunta.