13.1 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

El Baix Empordà serà una de les comarques que acollirà la tretzena edició de l’Oxfam Intermon Trailwalker

L'objectiu d'aquest any és garantir l'accés a aigua potable per a 100.000 persones de poblacions vulnerables d'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina que s'han vist privades d'ella a causa de la crisi climàtica

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La comarca del Baix Empordà serà un dels escenaris el pròxim 6 i 7 d’abril de la nova edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker. La prova, consolidada com el major repte esportiu i sòlid.

El Trailwalker presenta tres modalitats de recorregut: 100, 55 i 10 quilòmetres. La primera d’elles és la més exigent a nivell esportiu i recorre el tram de la Via Verda gironina entre els municipis d’Olot i Sant Feliu de Guíxols.

Els equips són de 6 persones entre elles 4 persones que correran i caminaran i 2 d’equip de suport. Han de recaptar els dons entre persones de la feina, amistat, familiars i coneguts. Els participants en les marxes de 100 i 55 km han de recaptar 1500 euros a través d’activitats, venda de materials solidaris… mentre que els que participen en la modalitat de 10 km hauran de recaptar 500 euros.

Des de 2011, la primera edició a Espanya, han participat en aquesta prova solidària gairebé 30.000 persones i s’han recaptat més de 8 milions d’euros.

En el Trailwalker els equips caminen contra la pobresa i la crisi climàtica. La recaptació es destina a nous projectes que permeten una vida digna a les persones més afectades pels efectes del canvi climàtic. Aquesta donació seriva per facilitat kits d’higiene familiar, latrines d’emergència i fonts d’aigua potable a poblacions vulnerables d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies