Durant la Diada Nacional de Catalunya d’aquest 2018, diversos municipis del Baix Empordà han hissat la senyera en motiu de commemoració del dia. Tot i això, la majoria de pobles també ha fet altres activitats com una marxa de torxes. Però és Begur, el municipi que tot hissar una bandera, ho ha fet amb l’estelada i no la senyera.
Torroella de Montgrí
L’acte, que s’ha celebrat al giratori del Lledoner, sota la gran estelada que hi oneja des del 2015, ha servit per tornar a clamar per la llibertat de Dolors Bassa i per denunciar l’anòmala situació política en què es troba Catalunya. L’alcalde, Josep Maria Rufí, juntament amb regidors i regidores de la corporació, han sostingut durant tot l’acte, una gran pancarta reivindicativa.
Després dels parlaments, el Cor Anselm Viola i la Coral del Recer han interpretat “El Cant de la Senyera” i “Els Segadors”. Tot seguit, bona part dels assistents han anat cap a l’estació d’autobusos per anar a la mobilització “Fem la República Catalana” a Barcelona.
Palafrugell
La celebració de la Diada Nacional de Catalunya ha tret centenars de persones als carrers de la vila de Palafrugell, els quals s’han acabat concentrant als jardins de Can Bech on s’ha desenvolupat l’acte institucional.
Les activitats s’han iniciat a les 10:30h del matí a la plaça Nova amb la intervenció de la colla castellera els Marrecs de Salt, per continuar amb una cercavila fins als jardins de Can Bech, on han tingut lloc l’acte institucional de la Diada.
En aquest mateix espai, a les 11 del matí, s’ha ofert una nova actuació dels Marrecs de Salt. Puntualment, a les 11.50h s’ha iniciat el parlament de l’alcalde del municipio, Josep Piferrer i la hissada de la Senyera al so de Els Segadors, interpretat per la Cobla Punt Cat i la coral Nit de Juny, que tot seguit, han ofert unes cançons als assistents.
Sant Feliu de Guíxols
L’acte és un reconeixement a la figura de Josep Irla i Bosch, president de la Generalitat de Catalunya a l’exili i continuador de la institució durant la dictadura. Nascut a Sant Feliu de Guíxols, on també és enterrat, i on cada Onze de Setembre es fa un acte institucional amb personalitats de les diferents administracions públiques.
Enguany hi han assistit el Delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, així com els regidors i regidores del consistori. Hi havia també entre els convidats diferents diputats i directors territorials de la Generalitat.
Begur
Un total de 280 persones han participat aquest dilluns a la nit a Begur a la hissada de la senyera al Castell, que es troba a la part més alta del poble, dins dels actes de celebració de la Diada Onze de Setembre que organitza l’Ajuntament. La comitiva, com és tradició, ha sortit de la plaça de la Vila i, per tercer any consecutiu, la marxa s’ha fet amb torxes, que enguany rondaven el centenar. Al capdavant hi havia una persona que portava l’estelada, seguit per l’alcalde, Joan Loureiro. També hi havia altres membres del consistori begurenc, tant de l’equip de govern com de l’oposició.
Un cop a dalt, i amb l’arribada del nou dia, Diada de Catalunya, s’ha guardat un minut de silenci per la gent empresonada i a l’exili. Seguidament l’alcalde ha llegit el Manifest i, a continuació, s’ha hissat la senyera mentre els presents cantaven l’himne de Catalunya, Els Segadors. L’acte s’ha acabat amb un piscolabis de coca i moscatell.
Palamós
#Palamós celebra la Diada de l’Onze de Setembre amb els actes institucionals que s’han dut a terme a la plaça de Catalunya. pic.twitter.com/JO8NDIjGW1
— Ajuntament Palamós (@AjPalamos) 11 de setembre de 2018
Pals
https://twitter.com/AJUNTAMENTPALS/status/1039818918498627584
Així celebra el Baix Empordà la Diada de l’11 de setembre de 2018