13.1 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

El castell de Calonge acull una exposició amb més de 50 artistes locals del 9 de novembre al 8 de desembre

La inauguració, a les dotze del migdia, inclourà una proposta performativa anomenada “Paisatges sonors de Calonge i Sant Antoni”

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El castell de Calonge serà l’escenari d’una exposició d’artistes locals que s’inaugurarà el proper dissabte 9 de novembre i es podrà visitar fins al 8 de desembre. La mostra reunirà 56 creadors i creadores de Calonge i Sant Antoni amb l’objectiu de donar visibilitat i posar en valor l’art produït al municipi.

L’exposició inclourà una àmplia varietat de disciplines, des de pintura i escultura fins a ceràmica i tèxtil, destacant especialment l’art tèxtil. A més, hi haurà espai per al treball en vidre, reflectint la diversitat de tècniques i estils que existeixen al territori.

Segons la comissària de l’exposició, Anna Pou van den Bossche, la proposta busca eliminar les barreres entre art professional i amateur, així com entre generacions, fent èmfasi en la inclusió. “Ja no es parla d’art major i art menor; això està passat de moda”, afirma Pou.

L’acte inaugural, previst per a les dotze del migdia del 9 de novembre, comptarà amb la proposta performativa “Paisatges sonors de Calonge i Sant Antoni”. Aquesta acció combinada de música i arts plàstiques serà participativa i implicarà tant els artistes com el públic assistent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies