El Cercle d’Infraestructures de la Costa Brava, celebrat al Castell de Calonge, va analitzar la conveniència de dotar les poblacions turístiques amb algunes eines tecnològiques que ja funcionen a Sant Cugat o a Barcelona per la gestió dels fluxos de visitants i segons residents en les temporades altes. En la reflexió, sota el títol Smart tourist cities. Una eina indispensable? promoguda per la Fundació Cercle d’Infraestructures i les Cambres de Comerç de Palamós i Sant Feliu de Guíxols, es vol apostar per començar a introduir algunes eines pròpies de les smart cities amb eines tecnològies com passos de vianants que senyalitzen la presència de persones passant-hi, enllumenat més eficient accionat amb sensors o un aparcament intel·ligent.
D’altra banda, el president de la Cambra de Sant Feliu, Joan Puig, ha posat també sobre la taula els reptes de la gestió de dades personals i metadades, o bé l’adaptació al futur trànsit de vehicles sense conductor. I el president de la Cambra de Palamós, Xavier Ribera, s’ha ofert a engegar l’estudi de projectes innovadors per presentar-los als municipis de les respectives demarcacions i mirar de mancomunar esforços, fins i tot amb l’ajut de línies de subvenció europees, entre d’altres propostes de diversos assistents.
En el torn de debat posterior, els assistents han introduït alguns interrogants, com ara la necessitat de repartir l’afluència massiva als mesos d’estiu cap a les temporades de primavera o tardor, el risc que la tecnologia faci minvar la relació humana d’intercanvi que afavoreix l’activitat turística o la necessitat de mancomunar iniciatives en un teixit territorial de la Costa Brava Centre, subdividit entre diversos termes municipals però amb una bossa de residents, segons residents i turistes, que la fan servir dins d’un continu urbà.