8.6 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà impulsa el projecte Empremta per donar valor a l’emprenedoria i el lideratge femení

La iniciativa vol donar valor a l’emprenedoria i el lideratge en femení per trencar els rols de gènere existents al sector empresarial

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Aquest dimarts, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat al Castell de Calonge el projecte “Empremta: Emprenedoria i lideratge en femení al Baix Empordà”. Aquesta iniciativa, liderada per l’àrea de Promoció Econòmica, neix amb l’objectiu de donar visibilitat a les dones emprenedores i fomentar la seva presència en rols de lideratge empresarial. Alhora, busca construir un entorn inclusiu que elimini la bretxa salarial i els estereotips de gènere que encara persisteixen.

Un dels pilars del projecte és la creació d’un observatori de dades amb perspectiva de gènere, un espai que servirà per recopilar estadístiques específiques sobre la situació de les dones en l’àmbit empresarial i laboral a la comarca. Aquesta informació, que fins ara es recollia de manera agregada, serà accessible a través d’un lloc web que funcionarà com a punt de trobada per compartir recursos, eines i experiències.

La presidenta del Consell Comarcal, Glòria Marull, ha destacat la importància d’aquest projecte per al desenvolupament econòmic de la comarca: “Cal crear un ecosistema on les dones tinguin un paper central i promoure aliances entre empreses, institucions i persones per construir una economia més justa i equitativa”.

Per la seva banda, Enric Marquès, vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica, ha subratllat l’impacte d’”Empremta” en el futur del Baix Empordà: “Les generacions futures podran treballar plegades en una economia inclusiva i sostenible, on cada persona pugui desenvolupar tot el seu potencial independentment del seu gènere”.

Durant l’acte, els assistents han gaudit d’un espai de networking i d’una ponència a càrrec de Sílvia Bueso, creadora del mètode “El Arte de Pedir”. També s’han presentat diverses iniciatives, com les entrevistes en profunditat realitzades per l’empresa Alquímia Social a dones empresàries de la comarca. Aquestes històries seran publicades amb l’objectiu d’inspirar noves generacions d’emprenedores.

La jornada es s’ha completat amb les intervencions de Laia Estremeiro i Mireia Ruiz, tècniques de Promoció Econòmica, que han posat en valor el paper clau de les dones en l’àmbit empresarial. També han destacat la importància de desmuntar percepcions errònies sobre les habilitats de lideratge femenines i de fomentar la col·laboració entre ajuntaments de la comarca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies