8.5 C
Pals
Dimarts, 21 gener 2025
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà instal·la una cartellera accessible al dolmen de la Cova d’en Daina

La cartellera, dissenyada seguint criteris d’accessibilitat, inclou textos en Lectura Fàcil i Braille

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Les àrees de Turisme i Cultura del Consell Comarcal del Baix Empordà han instal·lat una cartellera accessible al Dolmen de la Cova d’en Daina a Romanyà de la Selva, a Santa Cristina d’Aro. Aquesta iniciativa s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. La cartellera instal·lada és considerada accessible perquè ha estat dissenyada seguint criteris d’accessibilitat, com ara contrastos cromàtics, tipografia adequada, grandària de text, utilització de textos sense justificar, redacció en Lectura Fàcil i inclusió del Braille, entre altres.

El passat 28 de novembre es va aprovar el DECRET 209/2023, de 28 de novembre, pel qual s’aprova el Codi d’Accessibilitat de Catalunya. Aquest decret demana a les administracions que adaptin la normativa d’accessibilitat també en la part comunicativa. Per aquest motiu, des del Consell Comarcal s’assegura que totes les cartelleres noves seguiran aquesta normativa.

Els textos adaptats en Lectura Fàcil segueixen les directrius d’Inclusió Europe i de l’IFLA, promouen un llenguatge planer i directe, i un contingut assequible per a tothom, harmonitzant contingut i formes. A més, s’ha inclòs contingut en Braille per facilitar la lectura a persones amb discapacitat visual.

Aquesta acció s’emmarca en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, que té l’objectiu de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial en la competitivitat turística del Baix Empordà.

El dolmen de la Cova d’en Daina, situat a Romanyà de la Selva, és un dels megàlits més complets i ben conservats de Catalunya, amb una antiguitat de 4.500 a 5.000 anys. Consta de grans blocs de pedra, una cambra funerària rectangular, un túmul circular de 11 metres de diàmetre i 37 pedres verticals que envolten l’estructura.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les sindicatures de Greuges del Baix Empordà demanen “més freqüències i millors connexions” en el transport públic de la comarca

Denuncien incompliments de l’empresa actual, dèficits estructurals en les connexions locals i proposen un nou sistema adaptat a les necessitats d’una comarca amb alta mobilitat.

Altres notícies