14.2 C
Pals
Dijous, 28 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El Consell Comarcal dóna continuïtat al projecte “El peix a escola” amb una nova iniciativa

El Consell ha demanat una subvenció al GALP per executar aquest 2022 el projecte "De l'escola a casa, divulgació i sensibilització del consum de peix a les famílies del Baix Empordà" 

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà vol donar continuïtat al projecte “El peix a l’escola”, posat en marxa l’any passat, amb el nou projecte “De l’escola a casa, divulgació i sensibilització del consum de peix a les famílies del Baix Empordà”. L’objectiu és donar resposta a un dèficit detectat en el coneixement del peix i dels beneficis del seu consum entre les famílies de la comarca.

“El peix a l’escola” va incidir especialment a l’àmbit del menjador escolar dels 38 centres educatius que es gestionen des de la comarca. En el marc dels ajuts del GALP COSTA BRAVA 2022, la nova iniciativa que presenta el Consell té la finalitat de fer un pas més enllà, desenvolupant una campanya de promoció del consum de peix de proximitat orientada als escolars i treballant també en l’àmbit familiar, a través dels centres escolars. Per tal de continuar presents a l’escola, s’aportaran materials didàctics pel professorat i també jocs i activitats més lúdiques pel temps de migdia.

L’objectiu és, a través del projecte Educació 360, arribar a les famílies mitjançant les Associacions de Mares i Pares de les escoles i així conscienciar-les sobre els beneficis del consum de peix, especialment entre els nens i nenes. En definitiva, la iniciativa vol potenciar el sector pesquer i el consum del peix de proximitat a la nostra comarca i està definit per diferents línies motores:

Suport pedagògic específic:

Des del Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental (GRECA) del Departament de Didàctiques Específiques de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, s’elaboraria una proposta didàctica destinada a l’alumnat de Cicle Inicial d’Educació Primària de les escoles de la comarca del Baix Empordà que permetria abordar aspectes relacionats amb el peix des de la perspectiva de la sostenibilitat.

Joc de memòria

Joc fet a mida, amb il·lustracions atractives per afavorir l’aprenentatge entre els nens i nenes, sobre el peix i la sostenibilitat. Està pensat per donar-ne un a cada una de les escoles de la comarca i inicialment s’utilitzaria dins l’espai de menjador, amb la implicació de les empreses que elaboren els menús escolars, BoiSa i Eurest.

Divulgació
Xerrades nutricionals dirigides a les famílies de les 38 escoles de la comarca sobre els beneficis que té el consum de peix en l’etapa d’infància.

Sensibilització
Tallers pràctics de cuina per ensenyar a les famílies a cuinar peix fresc de forma variada i divertida, per engrescar als infants a menjar-ne i alhora apropar les mares i pares al producte pesquer i al seu consum.

Comunicació
Amb la finalitat de promoure el consum de peix, els seus beneficis i la importància del sector pesquer, es crearia i es faria difusió de material audiovisual sobre els tallers de cuina i les xerrades. Així mateix, es faria una campanya a xarxes amb aquest material i amb les imatges del treball fet a l’escola.

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha desenvolupat projectes i serveis estratègics des de fa més de vint anys en l’àmbit de la promoció econòmica. En aquest àmbit, la Xarxa Tràmec és un espai de col·laboració publico privada que neix l’any 2017 amb l’objectiu de potenciar el creixement, la viabilitat i la professionalització del sector fent èmfasi en tres eixos: innovació, sostenibilitat i pesca.

Segons el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, “amb “El peix a l’escola” vam encetar un camí molt positiu, que ha tingut molt bona rebuda i que ha estat capaç de treballar per introduir el consum de peix de la nostra costa en un àmbit, l’escolar, en què no s’havia aconseguit incidir mai. Ara, sense deixar l’escola i la feina que s’hi ha estat fent amb la complicitat de tots els actors implicats, toca fer un pas més enllà, incidir més en l’àmbit familiar, i per això hem demanat una nova subvenció al GALP”. Segons Dilmé, “en els treballs d’enquesta fets en el projecte de 2021 es va detectar que, igual que a les escoles, hi havia un dèficit de consum de peix de proximitat a les llars dels nostres nens i nenes i per motius similars, per tant, també hi hem d’incidir per revertir aquesta realitat”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -