9.9 C
Pals
Divendres, 15 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El Consell Comarcal impulsa la implantació d’empreses agroalimentàries en els polígons del Baix Empordà

S'està desenvolupant, en el marc del pla de reactivació comarcal, un estudi inclòs dins les ajudes pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
El Consell Comarcal del Baix Empordà porta a terme el projecte “Empreses agroalimentàries al Parc de Polígons del Baix Empordà” que consisteix a desenvolupar un estudi per afavorir la implantació d’empreses agroalimentàries al parc de polígons de la comarca, afavorint la comercialització i el consum de productes quilòmetre zero. Així mateix, el projecte té la voluntat d’intercanviar experiències amb la regió dels Pirineus Orientals per potenciar el vincle entre ambdós territoris.

Per afrontar la dependència del sector serveis i turístic de la zona, considerem molt positiu treballar conjuntament amb l’espai transfronterer per trobar solucions aplicables als dos territoris. Amb aquest projecte es pretén consolidar la coneixença tot establint ponts estables de comunicació i treball conjunt. El fet d’enfortir les relacions permetrà posicionar l’espai transfronterer dins el mapa global dels territoris Europeus com a productor agroalimentari de qualitat.

Amb l’execució del present projecte es continuarà creant les bases per posteriors convocatòries crear estructures sòlides d’acció conjunta. Focalitzant la temàtica de la industrialització, la innovació i sostenibilitat tan necessàries per a l’àmbit agroalimentari europeu.

Aquest projecte és l’evolució del projecte Agermanament Agroalimentari que s’ha realitzat des del 2015 fins al 2020. L’agermanament s’ha realitzat amb diferents socis: CIVAMBIO66, Bienvenue a la Ferme, l’EPLEFPA Perpignan Roussillon. Amb tot aquest recorregut previ i el bagatge de contactes i coneixement del territori de la Catalunya Nord facilita l’execució del projecte d’enguany.

El projecte s’emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica que s’ha dissenyat a través d’un treball conjunt entre diverses àrees del Consell Comarcal del Baix Empordà i taules de treball amb diferents entitats del territori (ajuntaments, entitats del tercer sector, cambres de comerç, etc.). Els objectius estratègics i específics s’alineen, d’una banda, amb les necessitats emergents ocasionades per la crisi sanitària i de l’altra, amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, considera especialment important aquest projecte “que relliga dues de les prioritats estratègiques del Consell: la reactivació dels polígons industrials del Baix Empordà i l’impuls i posada en valor del nostre sector agroalimentari de proximitat. A més, ens permet aprofundir en la cooperació que mantenim de fa anys amb la regió dels Pirineus Orientals, una cooperació molt positiva pel que fa a l’intercanvi d’experiències”.

El projecte “Empreses agroalimentàries al Parc de Polígons del Baix Empordà” està subvencionat per les ajudes pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l’Espai Català Transfronterer.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els pescadors de la comarca podran evitar l’escassetat de gamba vermella fresca aquest Nadal

Ho ha explicat en una entrevista a TARDA Capital el patró major de la confraria de Palamós, Miquel Mir, després de l'alerta que van enviar fa unes setmanes aquests mateixos pescadors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -