10.2 C
Pals
Diumenge, 17 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El delegat del Govern a Catalunya apunta que cal desenvolupar les obres a les platges de Sant Antoni “com més aviat millor”

Va ser el passat mes de setembre quan es va posar en marxa la licitació pel projecte d'estabilització de les platges de Sant Antoni i d'Es Monestrí

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha visitat aquest dijous al matí la platja d’Es Monestrí a Sant Antoni de Calonge després que aquest passat mes de setembre es posés en marxa la licitació pel projecte d’estabilització de les platges de Sant Antoni i d’Es Monestrí. A la visita també hi han assistit el subdelegat del Govern a Girona, Pere Parramon, l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, i el regidor de Platges del municipi, Raoni Molina.

Carlos Prieto recorda que el canvi climàtic “és una realitat” i que “ens hem d’adaptar”. Per mirar de fer aquests canvis, Prieto és conscient que des de la Dirección General de la Costa y el Mar estan impulsant projectes per mirar d’adaptar les línies de costa a aquest canvi climàtic. Aquest passat mes de setembre va iniciar-se la licitació del projecte d’estabilització de les platges del municipi.

El projecte, que té un cost de 4,2 milions d’euros, preveu la construcció de dos dics: el primer un dic corbat emergit de 150 metres que allargarà el que es troba actualment a la riera Aubi; i l’altre és la construcció d’un segon espigó a la platja d’Es Monestrí també corbat i emergit de 215 metres de longitud. Aquest darrer dic continuarà amb 100 metres més d’espigó submergit a mig metre. A més, Carlos Prieto admet que transportaran més de mig milió de metres cúbics de sorra de bancs de sorra marins per poder crear àrees de sorra més extensa a la zona de platges (d’una amplada mínima de 50 metres).

El delegat del Govern a Catalunya admet que el projecte té diferents fases de desenvolupament. Els espigons es podran consolidar de manera més ràpida que la col·locació del mig milió de metres cúbics de sorra, ja que per desenvolupar aquesta acció cal veure d’on es pot extreure aquesta sorra. Per això, descarta donar qualsevol data d’execució i finalització del projecte. Admet, però, que la voluntat és fer-ho “com més aviat millor”.

Prieto també ha assenyalat la importància de les obres que es van fer a la zona d’Es Monestrí i a Torre Valentina abans de començar l’estiu per reparar els diversos efectes provocats pels temporals. La Dirección General de la Costa y el Mar va destinar-hi recursos per reparar i restituir sorra i objectes que havien quedat malmesos durant els darrers temporals d’aquesta passada primavera. “Això va permetre que hi hagués una temporada d’estiueig normal a la zona”, admet Prieto.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, admet també que s’ha de treballar en aquest projecte “com més aviat millor”, per evitar els efectes dels futurs temporals. El batlle també apunta que el paisatge de Sant Antoni a la zona de platges acabarà canviant, sense perdre “la seva essència”.

Costes de l’Estat licita el projecte d’estabilització de les platges de Sant Antoni i Es Monestrí

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -