7.9 C
Pals
Dijous, 14 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El dia del mocador

Andreu Paneque
Andreu Paneque
Politòleg
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El dia del mocador
Loading
/
El politòleg bisbalenc Andreu Paneque
El politòleg bisbalenc Andreu Paneque

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va presentar públicament el dimecres dia 23 de novembre el Pla d’Igualtat intern que han estat elaborant els darrers mesos, tot això, coincidint amb els actes de celebració del Dia Internacional contra la violència masclista el divendres 25. Ja fa uns anys que els Ajuntaments de tota la comarca, desenvolupen accions diverses (en molts casos representat per plans interns d’Igualtat) per garantir la igualtat entre dones i homes. De fet, tal i com el mateix consistori cristinenc han recordat, el 2007 va ser l’Ajuntament pioner a la província de Girona creant el Punt d’Igualtat-SIAD, un servei especialitzat que ofereix diferents recursos a la ciutadania, i des d’on també s’organitzen activitats de prevenció i sensibilització envers la igualtat de gènere dirigides a infants, joves i persones adultes.
Aquestes actuacions però, no aborden la totalitat de la problemàtica de la violència Masclista, no es una mesura suficient per un dilema que conté característiques estructurals en una societat patriarcal com la nostra. Per aquesta raó, crec que en aquest sentit, tot i la utilitat de les campanyes puntuals i la clara reivindicació que representa el dia a favor d’aquesta lluita, és necessària la continua lluita i sensibilització de la societat.
El feminisme, que ha d’estar present a les nostres societat no pot ser resumit en aspecte de quotes o de plans d’igualtat, cal la implicació total i continua dels ajuntaments i dels actius socials de la població, per fer pedagogia i socialització d’un aspecte que intervé directament en el que anomenem espai públic.
Amb paraules del teòric polític Bhikhu Parekh, en un món globalitzat i interconnectat com el nostre, el debat públic esdevé el motor de la nostra societat. D’aquesta manera, si volem que es desenvolupin temàtiques i consciència del feminisme, tema adherit per naturalesa a la violència masclista, cal que es fomenti el debat i la formació, per així, no deixar l’actuació en simples quotes o règims. D’aquesta manera, aspectes com la diferència entre violència de gènere o violència masclista quedaria ja resolta, i és que, un aspecte tan bàsic com la falta de diferenciació entre sexe i gènere, representa una sèrie de repercussions per la lluita contra la reproducció de la violència masclista.
De fet, mentrestant, una representa la diferenciació biològica de la persona, aquella amb la qual la persona neix. L’altre, el gènere, esdevé una construcció social, que es s’articula a partir d’una reproducció de determinades característiques i valors sobre el subjecte d’aquell grup diferenciat. D’aquesta manera, moltes vegades, la identificació amb un determinat gènere, justifiquen determinats comportaments patriarcals, en que el gènere femení queda dominat per aquella estructura establerta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Torna la tranquil·litat aquest dijous, amb fred matinal i bonança

Després del "temporalet" de llevant d'ahir dimecres què va deixar 21 litres de pluja a Palafrugell, 16 a la...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -