La política a Calonge i Sant Antoni continua convulsa després de dos plens on el govern format per Esquerra i Avancem no ha pogut aprovar algunes de les mesures que contempla el pla de xoc que promouen per combatre la crisi de la COVID-19. Junts per Calonge i Sant Antoni, PSC, Republicans i PP van desestimar en la darrera sessió plenària tirar endavant dos convenis vinculats als Serveis Socials i Habitatge per “insuficients”, i ara el govern ha emès un comunicat on defensa que “son mesures que permetrien pal·liar els efectes d’aquesta crisi”.
L’Executiu explica en el citat document que el conveni de Serveis Socials “hauria permès contractar cinc professionals per reforçar l’àrea” i que també “preveia incrementar les ajudes d’urgència social amb 22.500 euros i una aportació extraordinària de 63.500 euros pels Centres de Distribució d’Aliments”. En aquest sentit, afirmen que “la no aprovació d’aquest conveni provocarà que els serveis socials continuïn saturats”. Les quatre formacions que no van votar a favor diuen que “aquestes addendes no son suficients per poder frenar els efectes de la crisi socioeconòmica que tenim i tindrem”.
En relació a l’habitatge, ERC i Avancem detallen que el conveni preveia una aportació de 20.000€, que contemplava la contractació d’un tècnic d’habitatge.
En matèria de promoció econòmica, diuen que incloïa dotar de 66.000€ un programa d’ocupació i “oferir ajuts directes a les empreses per la contractació de personal, uns ajuts a l’ocupació que es concretaven en una aportació de 500 euros mensuals durant un màxim de 3 mesos a les empreses per la contractació de cada nou treballador”.
En aquesta línia, el Govern trasllada en el comunicat que seguirà “treballant per desencallar els convenis”, que valora com a “imprescindiblers per donar una primera resposta urgent a les famílies més necessitades de Calonge i Sant Antoni”. També expliquen que estan oberts a “afegir addendes als convenis conforme evolucioni la crisi”.
Avui mateix, Junts, PSC, Republicans i PP han enviat un comunicat conjunt on demanen al govern fer un Pla Local d’Ensenyament fins l’any 2024. Defensen que “un dels grans reptes del municipi és l’augment de la demanda d’estudiants de secundària i una baixada considerable dels nous inscrits d’infantil”. Per això, aposten per la creació d’un pla que implementi “polítiques actives per retenir els més petits a les escoles del municipi i desenvolupar polítiques per preparar els joves en la seva inserció laboral futura”. Consideren que l’Executiu “intenta vendre fum amb tàctiques poc creïbles i una manca de planificació i visió estratègica”.
Creuen, doncs, que el govern local “tracta de manera supèrflua l’ensenyament” i demanen que “cal més planificació per millorar el sistema educatiu” de la localitat calongina.