12.5 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Els pastissers de Girona i Barcelona premien la Pastisseria Brugués de l’Estartit

La pastisseria Brugués de l’Estartit ha estat premiada pels gremis de pastisseria de Barcelona i Girona durant la Gran Gala de la Pastisseria a Barcelona. Aquest reconeixement destaca la seva trajectòria professional de gairebé cinquanta anys. Altres guardons de la gala van ser per les pastisseries Escribà de Barcelona i Puigdemont d’Amer, així com per diverses figures destacades del sector

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el marc de la Gran Gala de la Pastisseria celebrada ahir diumenge a l’Escola ESCI de Barcelona.

Els guardons dels dos gremis reconeixen el talent professional de la pastisseria artesana de Catalunya. La pastisseria estardidenca va ser reconeguda al costat de les pastisseries Escribà de Barcelona i Puigdemont d’Amer.

La pastisseria Brugués de l’Estartit té gairebé cinc dècades d’història amb Josep Brugués a l’obradora i la seva esposa Joaquima Parara al taulell. Entre les seves especialitats més conegudes hi ha els Rocs de les Medes i les Pedres del Ter.

Durant la gala es van entregar altres premis, com el que va rebre el periodista Toni Soler com a ‘Personatge més dolç’; a la palafrugellenca Ruth Gou, com a exalumna de l’Escola de Pastisseria del gremi; al col·lectiu Taula Dolça, com a projecte més innovador; a David Pérez, per haver fet amb èxit el relleu generacional de la pastisseria El Cigne de Manresa; a la pastisseria Llavina de Centelles, com la millor pastisseria del món rural; i a la pastisseria Nèctar de Cassà de la Selva com a millor projecte emprenedor.

Els xefs Bruno Andreoletti i Tejasvi Chandela van ser reconeguts amb la medalla d’or dels Gremis de Girona i Barcelona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies