El Grup Costa Brava Centre ha proposat un model únic de terrasses per aquest estiu a la Costa Brava. Segons han explicat, les mesures dictades pel govern espanyol han generat certa controvèrsia entre els ajuntaments de la Costa Brava, atès que parteix de la reducció del nombre de cadires i no dóna paràmetres de persones per metre quadrat. Martí Sabrià, gerent del grup, ha explicat que això causa una paradoxa: alguns restaurants tenen l’espai per mantenir el nombre de cadires i també la distància de seguretat que pertoca. I tot i així, segons el model espanyol haurien de tenir menys cadires.
Per aquest motiu, aquesta proposta es fonamenta en l’amplada de passadissos, la distància entre taules i la creació d’un espai de recepció per a poder calcular la capacitat de cada terrassa. En concret, hi ha d’haver distància entre taules de 2 metres, accessibilitat en cadira de rodes i passadissos d’un mínim d’un metre i 20 centímetres. Una altra de les propostes que de fet l’ha incorporada el Ministeri, és la d’un recepcionista de terrassa fixe que s’ocupi de desinfectar i seure les persones. D’altra banda, també proposen taules en format de quatre, i no de dos. Segons ha explciat Sabrià, la mitjana no acostuma a arribar a 3 persones, per tant, en una terrassa de deu taules de 4, hi hauria 40 cadires i “seria molt estrany que totes estiguessin ocupades.”
En aquesta línia i per tal de generar la complicitat publicoprivada necessària, el Grup Costa Brava Centre a través del seu departament de consultoria –QGlobal-, ha desenvolupat una proposta que, més enllà de la distribució física de taules i cadires, inclou recomanacions i protocols d’actuació a seguir.
Es tracta de mesures, ha dit Sabrià, que responen “al seny” i que donaran molt bona sensació al client.
Segons han explicat, tots els estudis i informes diuen que la recuperació de l’activitat turística anirà especialment vinculada a la sensació de seguretat que siguin capaços de transmetre els establiments i les destinacions.
Diversos municipis de la Costa Brava com Palafrugell, Palamós, Castell-Platja d’Aro, Calonge, Castelló d’Empúries i Pals, han decidit prendre com a referència aquest model de distribució de terrasses per adaptar-lo de la manera més adequada a la idiosincràsia dels seus respectius municipis de cares a aquest estiu, amb el propòsit de complir amb la normativa de desescalada del confinament i de captar als usuaris, aportant-los seguretat i confiança. Sabrià espera que en siguin molts més.
Sota les directrius d’aquest model, el Grup Costa Brava Centre pretén contribuir a crear una imatge conjunta de territori, i proposa que la resta d’ajuntaments de la Costa Brava se sumin al projecte, utilitzant els criteris homogenis del pla d’actuació establert. L’entitat s’ofereix a col·laborar amb els equips tècnics de les diferents institucions per a la correcta aplicació de la proposta.