8.8 C
Pals
Dijous, 19 desembre 2024
- Publicitat -

El jovent de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’organitza per ajudar a les famílies del municipi

Arran de la iniciativa de Xarxa Solidària, l'Assemblea de Joves de Torroella s'ha posat a la disposició del municipi per oferir ajuda a qui ho necessiti

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El jovent de Torroella de Montgrí i l'Estartit s'organitza per ajudar a les famílies del municipi
Loading
/

L’Assemblea de Joves de Torroella de Montgrí ha decidit posar-se a la disposició del poble per oferir ajuda a qui ho necessiti arran de l’actual situació d’emergència causada pel coronavirus.

David Crusis, membre de l’assemblea, ha explicat a aquest mitjà, que els joves del poble han decidit articular-se amb l’Assemblea de Joves de Torroella arran de la iniciativa de la Xarxa Solidària que s’ha desplegat en molts altres municipis del territori. Aquesta iniciativa va néixer dijous passat i actualment compta amb una xarxa de municipis com Torroella de Montgrí i l’Estartit, la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Palamós, Calonge-Sant Antoni, Sant Feliu de Guíxols i Vall d’Aro. En un manifest conjunt fan una crida a tots els estudiants perquè es posin al servei de la comunitat més pròxima.

Per dur a terme aquesta organització s’ha habilitat un canal unidireccional de Telegram des d’on es fa una difusió dels canals de cada poble. En el cas de Torroella i l’Estartit pren el nom de Xarxa solidària Torroella-l’Estartit. En aquest context, els joves també van prendre la decisió de penjar cartells per tot el municipi amb la informació de la iniciativa facilitant dos contactes de referència per les persones que no utilitzin xarxes socials. David Crusis ho explicava així:

Crusis indicava que el grup de Xarxa Solidària de Torroella ja compta amb més de 200 membres, tot i que l’Ajuntament ja cobreix les necessitats de les persones més dependents i això ha fet que no hagin tingut encara gaire demanda. De moment, segons el membre de l’assemblea, només han rebut trucades relacionades amb la sol·licitud d’informació respecte al funcionament de la xarxa o sobre l’existència d’altres possibles xarxes de municipis tant de l’Alt com del Baix Empordà. El col·lectiu actua en col·laboració amb l’Ajuntament, mentre que l’ens municipal s’encarrega de les persones vulnerables que tenen identificades, l’assemblea s’ocupa d’aquelles no identificades com a tal, però que per la situació actual ho són.

David Crusis explicava que en el grup de Telegram existeix un formulari perquè cada persona que si adreci pugui demanar ajuda o oferir-ne. Aquest qüestionari també és un canal de primer filtre a través del qual es poden resoldre problemes. Fora d’aquest emissari també hi ha dos números de referència que actuen com a centraleta (643322342 i 668564542) reben les trucades i reparteixen les demandes de manera organitzada entre els voluntaris.

En un principi, el grup existeix per cobrir necessitats bàsiques com anar a comprar menjar o a la farmàcia, però les tasques de la xarxa també van destinades a cuidar d’infants o gent gran. Crusis apuntava però que, en aquest sentit, el col·lectiu entén que s’assumeix més risc tot i que en cas de necessitar-ho les durien a terme. A més, també informen que s’ofereixen a resoldre qüestions laborals, tot i que el membre explicava que més aviat tenen el paper de canal entre el demandant i els sindicats combatius.

Les persones que formen part de la xarxa, conscient del risc de contagi, prenen mesures per fer-li front. El voluntari explicava que intenten respectar el metre de distància i no registrar un flux de persones constant en la mateixa reunió o trobada que puguin dur a terme, a més d’utilitzar guants i mascaretes seguint les recomanacions oficials. També indicava que procuren no tenir cap mena de contacte proper amb la persona demandant de l’ajuda.

En aquest context, els membres s’exposen a riscos com la crida d’atenció per part de la policia donat que no estan respectant l’obligatori confinament a les seves llars, però Crusis explicava que ja tenen una manera de fer front aquesta situació, donat que el consistori està al corrent de l’activitat i en cas que els aturin no patirien cap sanció. A més l’Ajuntament els farà arribar una acreditació amb el nom i cognom de cada voluntari, i el distintiu de l’assemblea. Aquesta acció alhora serveix per protecció de la ciutadania per evitar intrusismes que ja s’han produït.

A banda d’aquest risc, també pateixen el de contaminar-se, però el membre exposa que l’assumeixen tenint en compte que es tracta d’una situació d’emergència excepcional i que hi ha persones amb dificultats que tenen aquestes necessitats.

L’Assemblea de Joves fa una crida a quedar-se a casa i creuen que la vessant positiva d’aquesta crisi pot ser la d’utilitzar-la per reivindicar qüestions importants com la rellevància de la sanitat pública.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El festival Maleducats torna el 17 de maig a Barcelona

Després d’algunes temporades en pausa, Maleducats torna amb força el 2025 i estrena una nova ubicació a l’icònic Parc del Fòrum de Barcelona. El 17 de maig arriba aquest esperat retorn, amb un cartell que aplega grans noms i futures estrelles del panorama urbà i crossover. Estopa, el duet català que ha conquerit cors amb

Altres notícies