Torna la XXV edició del Mercat Medieval de Calonge el pròxim dissabte 30 i diumenge 31 de març per reactivar el nucli antic del municipi. Hi haurà gairebé una cinquantena d’activitats que serviran per dinamitzar els carrers del centre històric de Calonge i serviran per atraure un públic divers en plena Setmana Santa. Entre les activitats hi podem trobar música, espectacles, torneigs de lluita, cercaviles, tallers i mercat d’artesania, entre moltes altres.
Pel que fa a les propostes d’aquesta edició hi podem trobar la celebració del torneig de lluites a cavall, tan dissabte com diumenge al vespre. Fins ara només tenia lloc el dissabte, però l’èxit de públic ha portat a programar-lo dues vegades. També es potencia la zona infantil, amb jocs de gran format, espectacles i tallers durant tot el dia.
Es manté una de les apostes estrenades l’any passat: el concert de música medieval, en format de píndoles de mitja hora, que es farà dissabte, durant tot el dia, a la Sala Gòtica del Castell. A més, el carrer del Càcul i el passatge Pere Sardó s’ambientaran com si fossin una masmorra i es dinamitzaran amb animacions. Mentrestant, als Jardins del Castell s’hi establirà un campament de setge amb la idea que el públic vegi les màquines de guerra de l’Edat Mitjana i es faci una idea de com eren els setges a l’època. S’hi faran espectacles participatius didàctics i en clau d’humor.
El programa del XXV Mercat Medieval de Calonge comença amb una activitat prèvia el divendres 22 de març a la Sala Fontova. Es tracta de la conferència ‘Contrapoders Locals al Calonge dels segles XIV i XV’, a càrrec dels historiadors locals Esther Loaisa i Joan Molla. El Mercat Medieval està organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Centre d’Estudis Calongins Colònico, l’Arxiu Històric Municipal, l’Ateneu Popular i la Colla Gegantera de Calonge.