7.1 C
Pals
Diumenge, 29 desembre 2024
- Publicitat -

El Museu de la Pesca inicia el curs de meteorologia marina amb totes les places exhaurides

El Museu de la Pesca ha començat una nova edició del curs d’introducció a la meteorologia marina, amb totes les places exhaurides. Les sessions aborden temes com les dinàmiques meteorològiques i l’impacte del canvi climàtic en l’economia pesquera

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Museu de la Pesca, situat a Palamós, ha donat inici a la tercera edició del curs d’introducció a la meteorologia marina, una formació que aquest any se celebra entre el 26 i el 29 de novembre. El curs, que té lloc a les instal·lacions del Documare, ha omplert totes les places disponibles, destacant l’interès creixent per aquesta temàtica entre professionals i aficionats al món marí.

L’objectiu del programa és oferir una introducció pràctica i teòrica a la meteorologia marina. Les classes aborden aspectes clau de les dinàmiques meteorològiques generals i específiques, com ara la pressió atmosfèrica, els vents, les borrasques, els anticiclons, els núvols i les onades. A més, s’hi tracta el procés de recollida de dades meteorològiques i la seva interpretació mitjançant eines modernes com mapes de borrasques i models numèrics.

Un dels punts forts d’aquest curs és la qualitat del professorat. Hi participen experts reconeguts en l’àmbit de la meteorologia i les ciències marines, com Joan Puigdefàbregas, vinculat a la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de les Illes Balears; Mar Pla, tècnica del Servei Meteorològic de Catalunya; Josep Pascual, observador meteorològic i col·laborador de l’espai del temps de TV3; i Marta Masdeu, investigadora de l’Institut de Ciències del Mar.

Les sessions també inclouen continguts avançats sobre el paper de l’oceà en la regulació climàtica global, la circulació termohalina i l’impacte del canvi climàtic en les zones costaneres. Es debat sobre com aquests factors afecten la pesca i l’economia local, un aspecte clau per a les comunitats costaneres com la de Palamós. Finalment, es dediquen temps a explorar el funcionament de la instrumentació meteorològica i a realitzar mesures i mostres d’aigua.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies