11.1 C
Pals
Dijous, 14 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter inicia la renovació de la Carta Europea del Turisme Sostenible

Des d’avui i fins al 4 de novembre diversos actors implicats debatran en tallers virtuals els punts clau per desenvolupar l’Estratègia de turisme sostenible que ha de regir el parc en el període 2021-2025

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha iniciat el procés de renovació de la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS), la certificació atorgada per la Federació EUROPARC que acredita el compromís per aplicar els principis del turisme sostenible, entre tots els actors implicats al voltant de l’espai natural protegit.

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter compta amb la CETS des del 2016 després d’un procés amb la participació de representants d’administracions de l’àmbit local i d’empreses vinculades a les activitats turístiques i econòmiques dins de l’àmbit del parc natural, com ara confraries de pescadors, centres d’immersió, càmpings, etc. La CETS serveix d’eina de millora contínua, amb la qual es prioritza la protecció, es planifica el turisme sostenible de manera efectiva, implicant totes les parts, i contribuint al desenvolupament sostenible.

Aquesta eina de gestió exigeix l’actualització permanent dels objectius i reptes en matèria de turisme sostenible. Per això, el parc natural ha iniciat el procés de renovació de la CETS per al període 2021-2025, amb un primer fòrum obert al públic a finals de setembre, on s’han recollit les principals inquietuds aportades per més d’una seixantena de persones.

En una segona fase, avui es dona el tret de sortida als tallers per a la cocreació de l’Estratègia del turisme sostenible per als propers 4 anys, que seran virtuals per les limitacions derivades de la COVID-19. Hi participaran 35 persones d’àmbits diversos com universitats, associacions, administracions públiques, nàutica, centres d’immersió, allotjaments, restauració o clubs i associacions esportives. I es treballarà sobre temes com la comunicació, la sensibilització, la protecció del patrimoni natural i cultural, la mobilitat, les experiències turístiques, la sostenibilitat, i la formació en sostenibilitat Aquesta fase s’allargarà fins al 4 de novembre, quan es presentaran les conclusions. A partir d’aquí, s’elaborarà el pla d’acció per al període 2021-2025, que es preveu finalitzar el març.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els pescadors de la comarca podran evitar l’escassetat de gamba vermella fresca aquest Nadal

Ho ha explicat en una entrevista a TARDA Capital el patró major de la confraria de Palamós, Miquel Mir, després de l'alerta que van enviar fa unes setmanes aquests mateixos pescadors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -