16.3 C
Pals
Dijous, 21 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El passeig de Calonge, a punt d’acabar la reforma

Està acabada la nova plaça de la zona d'Es Monestrí i només queda posar els espigons al passeig

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El passeig de Calonge, a punt d'acabar la reforma
Loading
/

El passeig marítim de Calonge i Sant Antoni està a la fase final de la seva gran remodelació ara que s’han acabat les obres de la nova plaça de la zona de la platja d’Es Monestrí, tal com anunciava el diari El Punt Avui el passat 23 de gener. Aquest projecte representa, segon va dir l’alcalde Jordi Soler al diari, “la culminació d’un llarg treball de millora i reforma del passeig”. Tot i això, encara s’han de posar els dics de protecció al llarg del passeig, cosa que és competència de l’Estat.

Per les obres de la plaça s’ha treballat en un espai d’uns 5.000 metres quadrats entre la desembocadura de la riera i carrer Aubi, a la zona on abans hi havia un aparcament, un local i una zona de pas de fusta. Aquesta obra ha tingut un cost de més de 200.000 euros  i s’ha anat fent en dos processos diferents separats per la temporada d’estiu. Les obres es van adjudicar el març del 2018 i van preveure acabar-les en cinc mesos, aturant-les durant l’estiu. La nova plaça  inclou la construcció d’un petit amfiteatre, una nova zona escultòrica i gran espai per fer activitats. Serà un espai que aproparà la platja a la ciutadania.

L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, aclareix que a la plaça només queda acabar els treballs d’ajardinament i col·locar una estàtua, cosa que es farà al febrer. Serà una zona lúdica que l’alcalde espera que la ciudadania “faci seva”. També ha dit que des de l’Estat està en marxa el projecte dels espigons, que esperen per aquest any o el següent;

No obstant això, la gran reforma del passeig de Calonge encara té pendent la construcció dels dics que han d’estabilitzar la sorra i minimitzar els efectes de les pluges. El Ministeri de Medi Ambient ja va resoldre el maig de l’any passat el projecte de consolidació dels espigons, després de sis anys reclamant-lo. El llavors subdelegat del govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, va anunciar que quedava adjudicat la redacció del projecte de l’empresa Ingemed. També va recalcar que el projecte era una prioritat i s’executaria entre aquest any i l’any que ve, però fora dels mesos d’estiu pel turisme.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El reciclatge al Baix Empordà: radiografia per tipus de residus i municipis

El Baix Empordà presenta diferències significatives en el reciclatge de matèria orgànica, paper i cartró, vidre, envasos lleugers i residus voluminosos. Begur, Palafrugell i Albons lideren en diverses fraccions, mentre que municipis com La Bisbal d’Empordà destaquen en el reciclatge de paper i cartró. Encara queda marge per millorar en altres residus com tèxtils i olis vegetals.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -