8.6 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

El Poder Judicial reclama més protecció per part de l’Estat i Generalitat

Demanen que s'investiguin els "atacs" amb excrements i pintades que han patit en els últims mesos a diferents seus judicials, entre elles a Sant Feliu de Guíxols

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Poder Judicial vol que el govern de l’Estat i de la Generalitat augmentin la protecció dels jutges, magistrats i seus judicials arran dels incidents que han tingut lloc durant els últims mesos.

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat per unanimitat demanar al Ministeri d’Interior i Conselleria d’Interior un “pla integral” que vetlli per la seva protecció.

El CGPJ afirma que la preocupació de jutges i magistrats augmenta perquè les “conductes criminals es reprodueixen i multipliquen”. Davant d’aquesta inseguretat, l’òrgan de govern dels jutges ha instat sol·licitar a la Fiscalia General de l’Estat que investiguin els atacs.

Un dels detonants que han fet reaccionar el Poder Judicial van ser les accions protestes dels CDR, on algunes seus judicials de Catalunya van aparèixer “cobertes d’excrements i pintades” i “amb missatges d’odi i amenaçadors”, segons afirma el CGPJ. Aquest és el cas de Sant Feliu de Guíxols, on l’entrada dels jutjats es trobava bloquejada per una muntanya de fems el dia 12 de novembre.

Per aquest motiu, consideren que no s’estan adoptant totes les mesures exigibles per acabar amb aquests atacs i perserguir-ne els responsables i “les organitzacions criminals que les porten a terme”. L’organisme reclama que els jutges han de poder treballar tranquil·lament i “amb la garantia de seguretat i integritat de les seves persones, famílies i béns”. I en aquesta direcció, asseguren que la seva seguretat no és un “privilegi personal” sinó “una garantia dels ciutadans que aspiren a viure en una societat democràtica real”.

SUPERVISIÓ DE LES FORÇES POLICIALS

El CGPJ també ha sol·licitat revisar i supervisar les actuacions que realitzen les “forces policials amb competència en la matèria”, per tal de poder assegurar que són eficients, descartar “omissions” i exigir-los responsabilitats.

Posen així en dubte les tasques desenvolupades pels Mossos, i acusen també a les institucions catalanes “d’haver començat a promoure manifestacions davant les seus judicials com a fórmula de rebuig al compliment de les seves obligacions per part de jutges i tribunals, ofenent així greument les condicions constitucionals en les que s’ha de desenvolupar la divisió de poders”, recull la nota del CGPJ.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies