El pont del 12 d’octubre omple els hotels amb un 65% d’ocupació

Martí Sabrià regidor del Grup Costa Brava Centre, ens fa una valoració positiva respecte a aquest pont d'octubre.

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El pont del 12 d'octubre omple els hotels amb un 65% d'ocupació
Loading
/

Després d’aquest cap de setmana llarg, a causa del 12 d’Octubre, parlem amb Martí Sabrià gerent del Grup Costa Brava Centre, que ens fa una valoració positiva respecte a aquest pont d’octubre.

Amb la situació excepcional que estem vivint, aquest pont i tots els festius que hi ha, ajuden a la restauració i l’hoteleria. Concretament a la Costa Brava, Martí Sabrià ens afirma que l’ocupació ha estat entorn del 60-65% comprenent dues nits. Fa per tant, una valoració positiva tot i la situació que estem vivint, però molt dolenta en comparació a altres anys.

Tot això , diu que demostra, que quan hi ha vacances o ponts, la gent es belluga i això dóna a peu al tema dels models europeus i les vacances escolars. Martí Sabrià, afirma que les vacances d’estiu i d’hivern haurien de ser més curtes, i durant l’any i hauria d’haver-hi vacances intercalades. D’aquesta manera, la gent es mouria més, amb més consciència i menys densitat. Incita per tant la freqüentació, sortir de casa i fer diverses parades durant l’any.

Sabrià comenta que l’1 de novembre, dia festiu de Tots Sants, és diumenge, però encara que no sigui una bona època per sortir, si la gent té festa i no treballa, es mourà i desplaçarà més. Aquest tipus de festius són els que es necessiten perquè algunes indústries no funcionin només l’estiu sinó tot l’any.

Parlant de les noves restriccions que s’aplicaran a Catalunya a partir d’aquest divendres 16 d’Octubre, Marti Sabrià ens confirma que el Grup Costa Brava Centre ha intentat ser responsables, i que no són ells els responsables de la pandèmia, i que aquesta situació està molt present. “Aquest nou rebrot no és dels bars i restaurants”, afirma, sinó que hi ha ciutadans i ciutadanes que quan surten no prenen cap mesura, no respecten les distàncies o no porten la mascareta col·locada de manera correcta.
“No ens agrada gens, però som conscients que hem d’erradicar la pandèmia i acabar com abans millor, per tant estem disposats a contribuir”, afirma Sabrià

Destaca també ells models europeus anglès, alemany o francès, davant l’obligació de tancar empreses tenint en compte l’actuació del govern. Defensa que, si s’ha de tancar l’empresa per aquesta situació sanitària, el govern hauria de pal·liar almenys el 50 o 75% del benefici que s’hauria produït en una situació normal.
“Si nosaltres estem disposats a tancar i contribuir a la situació sanitària del país, el govern ha de contribuir en ajudar-nos”.
Afirma que la situació que hi ha i la que vindrà es complicada, ja que als treballadors se’ls paga partir de la facturació que es fa. El tancament és perjudicial però necessari.
Sabrià destaca que donen el tancament com a una acció necessària i solidària per la situació actual, però per altra banda exigeix al govern que les empreses que estiguin obligades a tancar, se’ls hi doni una contribució.