16.5 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El preu mitjà del lloguer puja un 11% i s’apropa als 600 euros al Baix Empordà

Un informe de la Secretaria d'Habitatge de la Generalitat reflecteix que Pals i Mont-ras són els dos municipis on ha pujat més el lloguer, mentre que el més baix es troba a la Bisbal

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

594,43 euros. Aquest és el preu mitjà d’un pis de lloguer de l’any 2018 a la comarca del Baix Empordà, segons revela el darrer informe de la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Traduït a percentatge, suposa un increment d’un 11,02% respecte a l’exercici 2017, i un augment de 59 euros respecte a la xifra del citat any. Són dades obtingudes per la Generalitat a partir de les fiances de lloguer que es dipositen a l’Institut Català del Sòl. Són especialment significatius i paradigmàtics els casos de Pals i Mont-ras, que pugen per damunt del 55% respecte a l’any 2017. De fet, ambdós se situen actualment per sobre dels 900 euros de mitjana, concretament, 962 en el cas de Pals i 928,57 en el de Mont-ras. Immediatament, trobem Parlavà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura i Albons. Aquests darrers tres sobrepassen la barrera dels 600 euros mensuals.

FONT: Secretaria de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya. NOTA: Al gràfic, trobareu en lila els municipis on ha pujat el lloguer respecte a l’any 2017, en verd són les localitats on ha baixat i, finalment, en groc, aquelles de les quals no consten dades, atès que no es té en compte aquells municipis on se signen menys de cinc contractes.

Paradoxalment, els pobles on el lloguer mensual és més econòmic són Torroella de Montgrí, Ullà, Palafrugell, Verges i la Bisbal d’Empordà. Aquests són els únics municipis que estan per sota dels 500 euros. En el cas de la localitat bisbalenca, la xifra és de 420,89 €.

Des del punt de vista percentual, els ascensos més notoris són els ja mencionats de Pals i Mont-ras, així com els de Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (per sobre del 10%) i Palafrugell (molt a prop d’aquest 10%). En canvi, els municipis que han registrat un descens respecte a l’any 2017 són Santa Cristina (-0,69%), Ullà (-3,27%), Albons (-3,40%) i Corçà (-5,35%).

Pel que fa al nombre de contractes registrats, s’arriba el 2018 als 2.260, 162 més que el 2017. On s’han produït més lloguers ha estat a Sant Feliu de Guíxols (460), Palafrugell (387), Palamós (318), la Bisbal d’Empordà (247) i Torroella de Montgrí (212). Paradoxalment, els que menys n’han fet són Vall-llobrega (2), Palau-sator, Serra de Daró i Vilopriu (1), mentre que Foixà i Torrent no n’han registrat cap.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -