Els amants de la música de cobla tenen una cita al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Aquests dies s’hi pot veure l’exposició “Viladesau, el príncep de la tenora”. La mostra forma part de les propostes del Museu per commemorar el centenari del naixement de Ricard Viladesau i Caner. Aquest intèrpret i compositor, nascut a Calonge el 1918, és considerat un dels músics més populars i influents en la història de la música de cobla de la segona meitat del segle vint.
L’exposició fa un recorregut per les diverses facetes de Ricard Viladesau i Caner, com a compositor, intèrpret de tenora o professor, així com la seva aclaparadora personalitat damunt l’escenari, on era tot un espectacle. També ofereix la possibilitat de veure alguns objectes personals, com la seva tenora que la família va cedir a la ciutat de Girona. L’objectiu del Museu de la Mediterrània és oferir una visió global del personatge, perquè se’n pugui copsar la seva rellevància. Per Jordi Molina, intèrpret de tenora i compositor de sardanes, Ricard Viladesau és una figura clau en la història de la música de cobla. En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, Molina en destaca la capacitat que tenia per connectar tant amb el gran públic com amb els intèrprets i els gourmets de la bona música de cobla.
Ricard Viladesau va morir l’any 2005, però segons Jordi Molina, el seu llegat és molt present, tant pel que fa a les obres que va composar com a l’empremta que va deixar en els seus alumnes.
El títol de l’exposició recull l’expressió que va fer servir Pau Casals per lloar el virtuosisme del músic calongí. La mostra ‘Viladesau, el príncep de la tenora’ estarà oberta al públic al Museu de la Mediterrània fins al dia 1 de maig.
Escolta l’entrevista sencera